Stillingsannonse:

Pressens hus søker daglig leder

Søknadsfrist: 11. juni

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens hus

Pressens hus er samlingssted for kunnskap og debatt om journalistikk og medier. Tilbudet vårt er åpent og tilgjengelig for publikum, mediefolk og beslutningstakere i hele landet. Følgende organisasjoner holder til på Pressens hus: NTB, Norsk Presseforbund, SKUP, Faktisk.no, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Norsk Journalistlag (NJ), Landslaget for lokalaviser (LLA), Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund og Institutt for journalistikk (IJ).

Stiftelsen Institutt for journalistikk

Vil du bygge mediebransjens nye storstue?

Pressens hus samler noen av mediebransjens mest vitale aktører og har som mål å bli den viktigste arenaen for store og små mediearrangementer i Norge. Nå søker huset en ny daglig leder som skal legge til rette for at huset yrer av liv med frokostmøter, kveldsdebatter, kurs, pressekonferanser, sosiale sammenkomster – og mye mer. Er det deg?

I en spennende rolle midt i norsk mediebransje får du ansvar for å utvikle Pressens hus til en storstue for journalister, mediefolk, lesere og seere, bedrifter, organisasjoner og andre samfunnsinteresserte.

11 medieorganisasjoner og over 200 mediefolk har sin arbeidsplass i Pressens hus, som er et nytt og arkitekturpris-belønnet bygg midt i Oslo sentrum. Vi har et felles mål om å fylle huset med arrangementer, debatter, foredrag, kurs og sosiale sammenkomster. Visjonen er at huset skal bidra til å styrke journalistikkens rolle i samfunnet.

Pressens hus har vunnet en rekke arkitektpriser siden åpningen i 2021 og er et bygg med stort potensiale. Huset har to scener, møterom, kursfasiliteter, podkast- og fotostudio, bar og restauranten Prensa.

Daglig leders hovedoppgaver er å tilrettelegge for flere typer aktiviteter. Innhold og eventer, utleie og bransjearrangementer, samt sørge for at fasilitetene er enkle å bruke for husets beboere og eksterne aktører. Daglig leder vil ha en koordinerende rolle for de 11 organisasjonene på huset, som selv står bak en rekke arrangementer.

Rollen krever at man er operativ og «hands on» i det daglige, samtidig som man har det overordnede ansvaret og vil jobbe strategisk med å utvikle huset. Pressens hus er fortsatt nytt og i utvikling og vi ser etter en daglig leder med gründerprofil og medieforståelse som brenner for å bidra til at Pressens hus når sitt fulle potensial.

Daglig leder samarbeider tett med resepsjonist / site manager og byggets partnere. Ansettelsen er ved Institutt for Journalistikk (IJ), som har ansvar for daglig ledelse av Pressens hus. Stillingen rapporterer til styret i Pressens hus og leder for IJ.

Vi tror du lykkes best om du har erfaring med å skape aktivitet gjennom arrangementer, partnerskap, nettverk og events.

Vi ser etter en utpreget lagspiller som liker samarbeid og nettverksarbeid. Du bør ha et strategisk hode, forstår forretningsutvikling og samtidig trives med å jobbe «hands on». Vi tror du er en «gründertype» med utviklingslyst og teft for vekst. Det er en fordel, men ikke et krav, om du er oppdatert på tekniske løsninger knyttet til arrangementer. Det er ønskelig at du har kunnskap om mediebransjen og kompetanse på bruk av sosiale medier.

Vi tror du lykkes best om du har følgende egenskaper og evner:

 • Du har stor gjennomføringsevne
 • Du er strukturert og glad i å legge opp systemer og rutiner og følge opp at de fungerer
 • Du er en nettverksbygger som kan samarbeide på tvers av bransjen, partnere på huset og leverandører
 • Du har evne til å lede alt fra kreative prosesser til forhandlinger
 • Du har evne til å skape oppmerksomhet om aktuell tematikk og hendelser
 • Fleksibel, driftig og samfunnsinteressert

Vi kan tilby:

 • En sentral rolle i norsk mediebransje
 • En jobb med mening der visjonen er å bygge opp Pressens hus, som i sin tur skal bidra til å styrke journalistikkens rolle i samfunnet
 • En variert og innholdsrik stilling som du selv kan være med på å forme og utvikle
 • Splitter nye, prisbelønte lokaler midt i Oslo sentrum
 • Gode lønns- og pensjonsbetingelser
 • Fri PC / Mac, mobil og medieabonnementer
 • Flott kantine med sunt og variert kosthold

Ønsker du å vite mer?

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere i FRAM for en uforpliktende prat om stillingen.

BÅRD IDÅS
Partner
Telefon: +47 950 44 483
E-mail: bard@framrekruttering.no

ANN MARI NYGJERDE
Telefon: +47 957 50 245
E-mail: ann.mari@framrekruttering.no

KAROLINE MARI BJØRNDAL
Rekrutteringsrådgiver
Telefon: +47 975 12 023
E-mail: karoline@framrekruttering.no

Leder ved Institutt for journalistikk, Siri Skaalmo, er også tilgjengelig (siri.skaaalmo@ij.no / 932 56 338).

Pressens hus jobber for et åpent samfunn, og ønsker derfor mest mulig åpenhet også om hvem som søker stillingen. Hvis du ønsker unntak fra dette, må du opplyse om det og begrunne det i søknaden.

Søknadsfrist: 11.06.2023
Arbeidsgiver: Stiftelsen Institutt for journalistikk
Arbeidsplass: OSLO
Tittel: Daglig leder
Stilling: Fulltid
Omfang: Fast
Adresse: Skippergata 24
Sektor: Privat

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS