Stillingsannonse:

Nationen søker politisk redaktør

Søknadsfrist: 29. mars

Vi vil styrke vår posisjon i det offentlige ordskiftet og søker politisk redaktør.

Politisk redaktør har ansvar for å meisle ut avisas hovedlinje i meningsspørsmål.

Politisk redaktør har også ansvar for å utvikle innholdet i Nationens egenproduserte meningsjournalistikk, forankret i avisens visjon «Nationen jobber for at landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet blir viktig for alle».

Hvor vi lever, hvordan vi lever og hva vi lever av, er avgjørende spørsmål i vår tid. Vi søker en politisk redaktør som kan og vil bli en sentral stemme i norsk samfunnsdebatt. Det er en forutsetning at du har lyst til å representere avisen i det offentlige ordskiftet.

Nationen er i vekst. Vi må tilbake til 2008 for et like høyt opplag og avisen vokser kraftig digitalt. Antall sidevisninger økte i fjor med 46 % og antall unike brukere med mer enn 60 %. Det er et mål at meningsstoffet skal styrke avisens digitale posisjon ytterligere.

Jobben som politisk redaktør krever solid politisk innsikt og meget gode skriveferdigheter. Nationen har som mål at meningsstoffet blir en tydelig del av nyhetspulsen. Leder- og kommentarartikler skal i seg selv kunne skape debatt eller bidra til utvikling av nyhetssakene.

Politisk redaktør rapporterer til sjefredaktør.

Ansvar

  • Faglig- og personalleder av kommentaravdeling.
  • Prioritere meningsstoffets innhold.
  • Drive fram konseptutvikling av meningsstoffet.

Arbeidsoppgaver

  • Kildepleie i politiske miljøer, næringsliv, organisasjoner og naturlige arenaer i Distrikts-Norge.
  • Skrive lederartikler og kommentarer.
  • Drive fram ideer, konsepter og redaksjonell utvikling av Nationens meningsstoff.

Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser. Redaksjonen holder til i trivelige lokaler i Schweigaardsgate i Oslo sentrum med kort vei til offentlig kommunikasjon.

Ta gjerne kontakt med vår:
Rekrutteringsrådgiver Gro Møllerstad, Hodejegerne AS, tlf. 915 59 752 for spørsmål om stillingen.

Gå inn på www.hodejegerne.no for å legge inn søknad innen 29.3.

SØK STILLINGEN HER:

Firma: Nationen

Nationen er distriktenes næringsavis og jobber for distriktene og bygdefolks økonomiske, sosiale og kulturelle interesser. Nationen vokser i opplag og lesertall og har store ambisjoner om ytterligere vekst.