Stillingsannonse:

Forskning.no søker reportasjeleder

Søknadsfrist: Snarest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forskning.no

Er Norges ledende nettavis for norske og internasjonale forskningsnyheter og har en miks av nyheter, bakgrunnsstoff og debatt. I 2022 feirer vi 20 år som en nettavis som setter dagsorden gjennom innsikt, engasjement og bidrag til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt. Vi har som mål å dekke alle fagfelt innen norsk og internasjonal forskning, og har i snitt 76.000 besøk hver dag. Redaksjonen består av 20 ansatte, og blir drevet etter Redaktørplakaten. Forskning.no eies av Foreningen for drift av forskning.no, som drives på non-profit-basis. Foreningen har 80 norske forskningsinstitusjoner som medlemmer.

Forskning.no er en prisbelønnet redaksjon som gjennom de siste 20 årene har vokst til å bli Nordens største nettavis om forskning. Vi søker en dyktig reportasjeleder som brenner for å løfte journalistikken, og har stor interesse for forskning og faktabasert journalistikk.

Forskning.no feirer i år 20 år. Vi har i denne perioden lykkes med å bli landets viktigste nettsted for forskningsnyheter og forskningsformidling. Vi har ambisjoner om å styrke vår aktualitetssatsing og styrke vår posisjon som landets fremste forskningsavis. Vi ønsker å løfte forskningsjournalistikken og publikasjonen til nye høyder, og søker en stødig reportasjeleder som kan være med og lede denne utviklingen.

Stillingen innebærer å lede det daglige redaksjonelle arbeidet sammen med redaksjonssjef, veilede journalister og følge artikler fra idé til ferdig publisert produkt. Reportasjelederen inngår i forskning.nos ledergruppe og vil få mulighet til stor innflytelse på utvikling av forskning.nos journalistikk og formater.

Vi ser etter deg som:

  • Har erfaring fra reportasjeledelse/nyhetsledelse og redigering

  • Har stødig grep om digital publisering

  • Har stor kapasitet og evne til å jobbe systematisk og selvstendig

  • Trives og lykkes med å veilede journalister

  • Brenner for kunnskaps- og faktabasert journalistikk

Du må:

  • Ha godt grep om journalistiske sjangere

  • Være et «nyhetshode»

  • Ha svært gode etiske vurderingsevner

  • Kunne ta raske og presise beslutninger

  • Være idérik og løsningsorientert

Stillingen inngår i vaktordning med øvrig redaksjonsledelse og innebærer også noe reisevirksomhet i forbindelse med skrivekurs for forskere.

Forskning.no tilbyr et svært godt og kreativt arbeidsmiljø, med store muligheter til å få gjennomført gode ideer. Vi holder til i hyggelige lokaler ved Akerselva i Oslo.

Søknad med CV, referanser og evt. attester sendes til ansvarlig redaktør og daglig leder Aksel Kjær Vidnes: aksel@forskning.no.

For spørsmål om stillingen, ta kontakt med:

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS