Stillingsannonse:

Er du den nye unge programlederen på ungdomsprogrammet Valvi?

Søknadsfrist: 2. juli

NRK

NRK er Norges største kringkaster og mediehus, med et samfunnsoppdrag som er unikt i det norske mediemarkedet. NRK skal informere, opplyse, utfordre og underholde nordmenn via TV, radio og nye medieplattformer. Våre grunnleggende verdier er åpenhet, mot og troverdighet. Basert på dette produserer NRK programmer om alle og for alle. Det er vår oppgave å speile hele Norge. Derfor har vi medarbeidere og kontorer landet rundt.

NRK er opptatt av mangfold og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

NRK Sápmi er den samiske urfolksdivisjonen i NRK. NRK Sápmis hovedoppdrag er å lage innholdstilbud til den samiske befolkningen, men divisjonen skal også bidra til kunnskap og informasjon om det samiske samfunnet til den øvrige befolkningen.

NRKs samiske innhold og publisering skal være et forbilde i verden for hvordan et mediehus styrker et urfolks språk og kultur.

Nordsamisk Lulesamisk

Loga davvisámegillii

Du er talefør, sosial og naturlig nysgjerrig på andre mennesker og hendelser/situasjoner. Du klarer helt fint å jobbe selvstendig og liker å anerkjenne andres innspill og ideer. Du elsker å være del av en redaksjon og synes felleskap er viktig og inspirerende. Du er nysgjerrig på det som skjer blant unge i Sápmi. Kjenner du deg igjen? 

Da har ønsker vi at du søker på stilling i ungdomsradioprogrammet Valvi på NRK Sápmi radio!  Du begynner i uke 32. 3. august 2021 med sluttdato desember 2022.

Hva er radioprogrammet Valvi? 

Et daglig, direktesendt radioprogram på NRK Sápmi på tidlig ettermiddag som underholder, oppdaterer og kommuniserer med norske, svenske og finske samer på nord-samisk. Visuell radio åpner også for innhold på andre plattformer og deling av publikumsinnhold. Programmet skal bidra til å gjøre de små hverdagsutfordringene til en stor ting. 

Vi skal engasjere 17 åringen ved å være «flokken» deres, der de kjenner seg igjen, føler stolthet og blir opplyst på en lett og ledig måte med en snert av humor. Publikum skal bli voksne sammen med programlederne. 

Vi er på jakt etter søkere fra hele Sápmi. For tiden sendes Valvi fra Karasjok og vil nok det i første perioden frem til jul og det vil være arbeidsplassen din. I 2022 vurderes det å flytte hele redaksjonen flyttes til Tromsø.

Arbeidsoppgaver

  • Sende og avvikle på radio både i lyd og bilde
  • Publisere, redigere og gjøre opptak av både lyd og bilde
  • Lage og publisere innhold på Sosiale medier (SOME)

Kvalifikasjoner

Programleder 1 

Kompetanse: erfaring med enkel redigering på mobil, SOME-erfaring 

Rolle i programmet: Gjerne være litt uredd, elsker utfordringer og utfordrer både medprogramledere og gjester. Skal være den som utfordrer «flokken» og gjør de små ting i livet stort. 

Rolle i redaksjonen: programleder. Bidra med forslag om innhold som passer for unge på Some og mobil. Skal kunne lete etter saker og innhold som vil engasjere unge så de kjenner igjen egen hverdag i vårt innhold på radio, nett og mobil 

Programleder 2

Kompetanse: erfaring med enkel redigering på mobil, SOME-erfaring 

Rolle i programmet: Kan godt være litt usikker på å bare kaste seg inn i nye ting og være en motsetning til programleder som utfordrer «flokken» på de små ting i livet. 

Rolle i redaksjonen: Bidra med forslag om innhold som passer for unge på Some og mobil. Skal kunne lete etter saker og innhold som vil engasjere unge så de kjenner igjen egen hverdag i vårt innhold på radio, nett og mobil. 

Programleder 3

Kompetanse: erfaring med enkel redigering på mobil, SOME-erfaring 

Rolle i programmet: Kan være en stemme for publikum som ikke nødvendigvis er enig i utfordringer, saker og oppdateringer fra nyhetsbildet og aktualiteter, som legges frem og som ser ting fra flere perspektiver. Skal få andre til å skifte ståsted i både store og små saker. 

Rolle i redaksjonen: Bidra med forslag om innhold som passer for unge på Some og mobil. Skal kunne lete etter saker og innhold som vil engasjere unge så de kjenner igjen egen hverdag i vårt innhold på radio, nett og mobil. 

Personlige egenskaper

Du er talefør, sosial og naturlig nysgjerrig på andre mennesker og hendelser/situasjoner. Du klarer helt fint å jobbe selvstendig og liker å anerkjenne andres innspill og ideer. Du elsker å være del av en flokk og synes fellesskap er viktig og inspirerende. Du har god kunnskap om samiske samfunnsforhold. Kjenner du deg igjen? 

Vi tilbyr

  • At du lærer å sende på radio både i lyd og bilde 
  • At du lærer å publisere, redigere og gjøre opptak av både lyd og bilde 
  • Innføring i journalistikk og etikk

Kontaktinformasjon

Jo Raknes, redaksjonssjef, 924 00 783

Carl-Gøran Larsson, programredaktør, [email protected]

Torill Beate Hansen, redaksjonsleder, 90561880, [email protected]

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS