Stillingsannonse:

Filter Nyheter søker journalist (9 mnd. vikariat)

Søknadsfrist: 25. februar

Filter Nyheter er den redaksjonen i Norge som tydeligst prioriterer undersøkende journalistikk og sakene vi mener burde prege samfunnsdebatten.

Filter Nyheter

Siden oppstarten i 2016 har Filter Nyheters uavhengige journalistikk preget nyhetsbildet i Norge i store sakskomplekser.

Vi prioriterer fakta foran følelser, klimakrisen foran kjendiser, og kaster ikke bort tid på nyhetsmeldinger som kan leses mange andre steder. Kanskje viktigst: Vi venter med å publisere til vi er sikre på at vi selv forstår en sak så godt at vi kan forklare den til våre lesere.

Filters journalistikk skal være grundigere og mer faktabasert enn de fleste artiklene man leser i typiske dagsaviser – og mer tilgjengelig enn stoffet i andre nisjemedier.

Filter Nyheter er i kontinuerlig endring. Vi er åpne for søkere med bakgrunn fra helt andre tematiske områder enn dem redaksjonen prioriterer i dag.

Filters hovedinntektskilde er abonnementer, og journalistene lager stoff både til nett og det månedlige papirmagasinet. Redaksjonen har kontorer sammen med NATT&DAG og Josimar på Grünerløkka i Oslo. 

Høsten 2023 ble det klart at Filter mottar pressestøtte.

En av våre nyhetsreportere skal ut i permisjon. Filter Nyheter ønsker derfor å raskt komme i kontakt med søkere med journalistiske ambisjoner som kan dekke aktuelle nyhetssaker, bidra til langsiktige, undersøkende prosjekter og utføre andre oppgaver i redaksjonen i 9 måneder – med mulighet for forlengelse og fast jobb.

Du vil få en sentral rolle i en særlig spennende periode der vi har fått produksjonstilskudd («pressestøtte») som nasjonalt nisjemedium og nå sikter mot vekst.

I Filter Nyheter er journalistene med på å bestemme avisas satsningsområder. Hos oss vil du ha en unik mulighet til å utvikle deg raskt som reporter og jobbe med alt fra dagsaktuelle norske problemstillinger til store temaer som klima og utenrikspolitikk.

Du må være motivert for å:

  • Jobbe fram nyhetsartikler basert på egne ideer
  • Gi små og store bidrag til andres prosjekter
  • Ha ansvar for nyhetsbrevene Filter Kaffe og Filter Ettermiddag i perioder
  • Tilrettelegge Filters stoff for sosiale medier
  • Du må ha noe journalistisk erfaring eller annen bakgrunn som tilsier at du fra start av kan arbeide selvstendig. Søkere med erfaring fra foto eller visuell presentasjon av nyheter, stiller særlig sterkt.

De viktigste produktene fra Filter er langlesninger på filternyheter.no, flere unike nyhetsbrev og et månedlig papirmagasin.

I Filter Nyheter blir du en del av en sammensveiset redaksjon og organisasjon som holder til i hyggelige lokaler på Grünerløkka i Oslo. Lønn etter avtale.

Kontaktperson

Harald S. Klungtveit, sjefredaktør i Filter Nyheter, 412 15 090, harald@filtermedia.no

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS