Stillingsannonse:

NRK Sápmi søker frontredigerer/ nyhetsjeger

Søknadsfrist: 12. juni

NRK Sápmis front er i vekst og utvikling.

Nå søker vi en journalist i engasjement ut året 2020 som frontredigerer/nyhetsjeger for å styrke innholdsmiks, oppdatering og aktualitet for alle målgrupper på nrk.no/sapmi og sosiale kanaler.

Frontdesken har ansvar for NRK.nos førsteside, samt ansvar for overordnet redaksjonell profil, prioriteringer og kvalitet på innhold på fronten vår, nrk.no/sapmi og sosiale medier. Desk-teamet koordinerer, bestiller og kvalitetssikrer innhold fra de ulike nettmiljøene og redaksjonene i NRK Sápmi.
Du vil inngå i et team på tre journalister.

Redigererne på i desk-teamet frontdesken har det daglige ansvaret for den redaksjonelle og visuelle presentasjonen av alt innhold på forsiden til NRK Sápmi og våre kanaler i sosiale medier. Teamet er også vår førstelinje i dialog med publikum.

Arbeidsoppgaver

 • Redigere, publisere og planlegge innhold til forsiden og sosiale medier slik at de oppfyller krav som til enhver tid finnes til innhold, hurtighet og stoffmiks ut fra gjeldende strategi
 • Effektivt presentere alle typer elementer som tekst, bilde, lyd, video og grafikk
 • Bistå innholdsmiljø for å kvalitetssikre innholdsproduksjon og publisering som sikrer økt trafikk til innhold og frontflater
 • Finne og publisere tabloide små og store saker relevant for vårt publikum - alene eller i samarbeid med redaksjonene
 • Overvåke og analysere trafikktall og bruksinnsikt til hele divisjonen

Våre frontredigerere skal bidra til økt trafikk og oppslutning om NRK Sápmis flater og innhold. Det gjør vi ved å tilby relevant innhold av høy kvalitet - til riktig tid,
på riktig sted.

Kvalifikasjoner

 • Redaksjonell erfaring og vurderingsevne
 • Erfaring med utvikling av journalistikk for digitale plattformer
 • Erfaring med bruk av digitale analyseverktøy
 • Språklig sterk i norsk og ett av de samiske språkene (muntlig og skriftlig)

Du er språksterk, og behersker godt minst ett av de samiske språkene muntlig og skriftlig i tillegg til norsk.

Personlige egenskaper

 • Jobbe raskt og beholde roen i stressede situasjoner.
 • Tenke kreativt og løsningsorientert.
 • Være samarbeidsvillig og ha gode kommunikasjonsevner.
 • Være ambisiøs og modig på nrk.no/sapmis vegne

Vi tilbyr
Muligheten til å være med på drive, utvikle og prege det viktigste nettstedet for samer og urfolk i Norge. Vi har et hektisk og veldig hyggelig arbeidsmiljø. Arbeidssted er fortrinnsvis Karasjok, men ønske om andre kontorsteder vil bli vurdert.

Spørsmål om stillingen kontakt:
Digital utviklingsleder Ánne Márja Hætta tlf: 90679094, mail: [email protected], eller publiseringsredaktør Pål Hivand tlf: 93246605, mail: [email protected].

SØK STILLINGEN HER:

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Firma: NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.