Stillingsannonse:

Nesodden kommune søker kommunikasjons-ansvarlig

Søknadsfrist: 11. september

Nesodden kommune

Nesodden er en attraktiv kommune i vekst som nå satser sterkere på samfunns- og næringsutvikling. Kommunen ligger vakkert til i Follo med sin lange kyststripe mot Oslofjorden og Bunnefjorden og har rundt 20 000 innbyggere. Her er turterreng både sommer og vinter, mange badestrender og et rikt kulturliv. For å lykkes i en organisasjon i stadig endring kreves det dyktige ledere og medarbeidere. Nesodden kommune er en god og inspirerende arbeidsplass hvor vi leverer gode tjenester til innbyggerne.

Vi søker en positiv og handlekraftig kommunikasjonsansvarlig i Nesodden kommune.

Vil du bli med å fylle vår visjon: Sammen skaper vi det gode livet? Er du engasjert i samfunn og politikk? Har du lyst til å jobbe med kommunikasjon i skjæringspunktet mellom politikk og administrasjon på vakre Nesodden? Da kan dette være jobben for deg!

Du vil ha det kommunikasjonsfaglige ansvaret, og vil koordinere arbeidet med utvikling av kommunens kommunikasjon sammen med dyktige og hyggelige kollegaer.Du vil ha et bredt ansvarsområde, som omfatter mediekontakt, nettsider, internkommunikasjon, sosiale medier, innbyggerdialog og innbyggerinvolvering. Som kommunikasjonsansvarlig legger du viktige strategiske føringer for hvordan kommunen kommuniserer med sine omgivelser. Kommunen har høye ambisjoner om sin digitale utvikling og som kommunikasjonsansvarlig må du ha god kunnskap om strategisk bruk av digitale virkemidler i kommunikasjonsarbeidet.

En viktig del av jobben er tett samhandling med kommunens øverste administrative og politiske ledelse i kommunikasjonsbudskap. Kommunikasjonsansvarlig har også en viktig rolle i å legge til rette for god innbyggermedvirkning i forbindelse med større saker og utviklingsarbeid. Som kommunikasjonsansvarlig må du kunne prioritere i en hektisk hverdag, og du vil få spennende utfordringer på både strategisk og operativt nivå.

Du rapporterer til leder for Utvikling i kommunalområde Digitalisering, utvikling og administrasjon (nyopprettet stilling). Der jobber du sammen med et strategisk team som arbeider med organisasjonsutvikling, kommunikasjon, digitalisering, politisk sekretariat, brukermedvirkning og porteføljestyring. Teamet gir støtte til større utviklingsprosesser i hele organisasjonen. Du vil være sentral i kommunens kriseledelse og ofte delta i kommunedirektørens ledergruppe. Du vil også ofte møte kommunalsjefens ledergruppe og du samarbeider tett med andre ledere, medarbeidere, folkevalgte og pressen.

Arbeidsoppgaver

 • Ha strategisk og operativt ansvar for kommunikasjonsarbeidet
 • Utarbeide informasjon og nyheter fra kommunen, både skriftlig og muntlig
 • Kontaktperson for pressen og andre som vil henvende seg til kommunens kommunikasjonsavdeling
 • Legge til rette for god innbyggermedvirkning
 • Lede arbeidet med å innføre nye hjemmesider og holde de relevante og brukervennlige
 • Initiere og gjennomføre endrings- og utviklingsprosesser innen kommunikasjonsfaget som prosjektleder
 • Bidra i kommunens endrings- og utviklingsarbeid der kommunikasjon har en sentral rolle
 • Bistå kommunens ledelse med kommunikasjonsnotat og rådgivning, og ha en sentral rolle i kommunens kriseledelse

Kvalifikasjoner

 • Utdanning innenfor relevante fag, som kommunikasjon, journalistikk eller samfunnsvitenskap, fortrinnsvis på masternivå, men relevant erfaring kan kompensere for kravet om masterutdanning
 • Erfaring fra kommunikasjonsarbeid
 • Gode språklige ferdigheter på norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig
 • Erfaring med mediehåndtering og krisekommunikasjon
 • God digital kompetanse og kunnskap om digitale virkemidler og kanaler
 • Det er en fordel om du har kunnskap om samhandling mellom politikk og administrasjon, samt at du kan vise til erfaring med omstillings- og utviklingsarbeid.

Personlige egenskaper

Vi søker en positiv, løsningsorientert og engasjert person, som er god til å bygge nettverk i og utenfor kommuneorganisasjonen. Du må også kunne håndtere å stå i saker som er konfliktfylte og som bringer stort engasjement og ulike meninger, blant annet ved å lede kommunikasjonsarbeidet i kriser og andre utfordrende situasjoner.Det er viktig at du forstår samfunnet og din egen rolle godt. Du ser helhet og sammenhenger i organisasjonen, og du har evnen til å sikre at vi bruker kompetanse og ressurser på en effektiv måte. I tillegg er du tydelig og trygg og skaper tillit.

Vi tilbyr

 • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver
 • Gode utviklingsmuligheter
 • Et engasjert, positivt og kompetent arbeidsmiljø
 • Gode pensjonsordninger og lønn etter avtale

Kontaktperson

Esther Gilen, kommunalsjef,
tlf 480 91 566

Bli kjent med Nesodden kommune

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS