Stillingsannonse:

Kunnskapsdepartementet søker en kreativ kommunikasjonsrådgiver/ taleskriver

Søknadsfrist: 30. september

Har du en god penn, og interesse for politikk?

Det er ledig et ett års vikariat i Kommunikasjonsenheten. Er du kreativ og god til å formidle et muntlig budskap? Er du samfunnsengasjert og har lyst til å jobbe midt i kjernen av det politiske Norge - med kunnskaps- og integreringspolitikk?
Har du i tillegg erfaring med å formidle komplekse budskap på en enkel og muntlig måte? Da kan du være den kommunikasjonsrådgiveren og taleskriveren vi er på jakt etter.

Hos oss får du utfordrende og varierte arbeidsoppgaver. Du får jobbe tett på politikken innenfor to områder som engasjerer bredt i befolkningen – nemlig utdanning og integrering.

Vi leter etter deg som har stor arbeidskapasitet, og som kan levere tekster av høy kvalitet, også når tiden er knapp.

Din jobb vil være å skrive taler, debattinnlegg og pressemeldinger i tett samarbeid med den politiske ledelsen og fagavdelingene i departementet. I tillegg vil du jobbe med ulike oppgaver innenfor kommunikasjonsrådgivning.

Du vil også inngå i avdelingens pressevaktordning med morgen- og kveldsvakter.

Vi tilbyr

Kunnskapsdepartementet (KD) ønsker deg velkommen inn i et arbeidsfellesskap med dyktige medarbeidere som er stolte av jobben sin. I KD er det et godt arbeidsmiljø og gode utviklingsmuligheter.

KD er underlagt lov- og avtaleverk som sikrer de ansatte ordnede arbeids-
og tjenesteforhold. Vi kan tilby et bredt tilbud av faglige og sosiale tiltak. Pensjons,- låne- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse.

Les mer om å jobbe i Kunnskapsdepartementet

Lønn: Lønn etter statens regulativ som rådgiver/seniorrådgiver fra kr 504 700-704 900, avhengig av erfaring og kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.

Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Arbeidsoppgaver

 • Skrive taler for statsrådene
 • Lage presentasjoner
 • Skrive debattinnlegg og kronikker
 • Skrive nyhetssaker og pressemeldinger
 • Delta i avdelingens pressevaktordning
 • Forberede politisk ledelse til intervjuer og debatter

Kvalifikasjoner

Du har:

 • høyere utdanning, gjerne innenfor kommunikasjon, journalistikk eller retorikk. Særlig relevant arbeidserfaring kan i enkelte tilfeller oppveie kravet til utdanning.
 • erfaring med å skrive taler eller andre muntlig pregede tekster
 • erfaring med å lage presentasjoner
 • jobbet med journalistikk og/eller kommunikasjon tidligere
 • god politisk forståelse
 • god formuleringsevne, muntlig og skriftlig. Det er en fordel om du behersker både bokmål og nynorsk.
 • gode kunnskaper i engelsk, muntlig og skriftlig

Videre ønsker vi oss at du:

 • har stor arbeidskapasitet
 • har gode samarbeidsevner
 • jobber effektivt og nøyaktig
 • trives i en hektisk hverdag

Slik søker du

Kunnskapsdepartementet mener at inkludering og mangfold er en styrke.
Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning, og vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske og fysiske hjelpemidler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. Vi oppfordrer søkere til å krysse av om de har funksjonsnedsettelse,
hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk.

Les mer om inkluderingsdugnaden her.

Søknad sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Attester/vitnemål registreres i portalen. Søkere som blir innkalt til intervju,
bes ta med originale attester og vitnemål. Vi oppfordrer for øvrig kandidater til å benytte Vitnemålsportalen.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort, selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Kontaktperson for nærmere opplysninger om stillingen kontakt: Kommunikasjonssjef Anbjørg Bakken, tlf. 990 09 260 / e-post: [email protected]

SØK STILLINGEN HER:

Firma: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet (KD) har ansvar for barnehager, grunnskole, videregående opplæring, fagskoleutdanning, voksnes læring og kompetansepolitikk, integrering, høyere utdanning og forskning. KD har overordnet styring,
kontroll og tilsyn med en rekke underliggende etater og virksomheter. Kunnskapsdepartementet har om lag 330 medarbeidere fordelt på 7 avdelinger, kommunikasjonsenhet og departementsrådens stab. Departementets arbeid bygger på verdiene profesjonalitet, åpenhet og gjennomføring. Mer informasjon om departementet finnes på
www.regjeringen.no

Kommunikasjonsenheten (KOM) har 13 faste stillinger, og er organisert i stab direkte under departementsråden.
KOM leder det kommunikasjonsfaglige arbeidet i departementet. Enheten arbeider med mediehåndtering og medieovervåkning, gir kommunikasjonsfaglige råd til politisk ledelse og jobber med strategisk kommunikasjon.
KOM skriver taler og planlegger arrangementer og reiser for politisk ledelse. KOM har også ansvar for internkommunikasjon, departementets nettsider på regjeringen.no og sosiale medier.

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS