Stillingsannonse:

Aftenposten søker breakingsjef!

Søknadsfrist: 3. juni

Aftenposten

Aftenposten

Hundretusener av nordmenn stoler hver dag på at Aftenposten gir dem en smart, engasjert og innsiktsfull dekning av det vesentligste som skjer i Norge og verden.

Vår ambisjon er å være Norges beste og viktigste digitale nyhetsformidler. For å lykkes med det må vi være best på journalistikk, teknologi og kommersialisering. Vi er godt på vei: Aftenposten har på kort tid gått fra å være Norges største papiravis til å bli en av landets mest fremoverlente teknologibedrifter med rekordvekst i antall digitale abonnenter. Ambisjonene for fremtiden er store.

Aftenposten er en del av Schibsted, Norges største mediekonsern.

Aftenpostens nyhetsjournalistikk er prisbelønnet, hardtslående og presis. Nå søker vi deg som vil lede og videreutvikle nyhetsarbeidet i et av Norges viktigste mediehus.

Aftenposten er kjent for grundig, maktkritisk og avslørende nyhetsjournalistikk. Leserne søker til Aftenposten for å få svar når store og uventede hendelser oppstår. Nå vil vi styrke et fagmiljø i redaksjonen som skal sørge for at vi leverer enda bedre journalistikk når det skjer store hendelser som interesserer og engasjerer.

Vi oppretter en ny breaking-gruppe som skal spisse Aftenpostens breaking-journalistikk. Denne gruppen skal ha som mandat å løfte kvaliteten ytterligere på Aftenpostens løpende journalistikk, og som leder for gruppen skal du sørge for at Aftenposten prioriterer de viktigste og mest interessante sakene i nyhetsbildet - og leverer journalistikk på det nivået som er forventet av Aftenposten. Å være best handler ikke (bare) om å være først og å ha mest innhold. Vi skal være etterrettelige og etterstrebe en troverdig breaking-dekning av høy kvalitet, som vektlegger oversikt, kontekst og forklaring.

Breaking-teamet skal være en fleksibel gruppe som samarbeider tett med fagteamene og nyhetsdesken om de til enhver tid viktigste nyhetssakene, både lokalt, nasjonalt og utenriks. Vi skal dyrke fagkompetansen på breakingjournalistikken, men all journalistikk får størst gjennomslag gjennom gode samarbeid. Du vil dermed samarbeide tett med alle deler av årets mest prisvinnende redaksjon: I år har Aftenposten blitt premiert med Skup-prisen, Internasjonal reporter, Årets bilde, Den store journalistprisen og Årets nasjonale nyhetsdekning (Medieprisene), for å nevne noe.

Aftenpostens abonnenter har høye forventninger til oss. Vi skal levere forklarende journalistikk mens nyhetene utvikler seg, i de formatene vi vet leserne ønsker seg. Det blir også viktig å evaluere og videreutvikle breaking-journalistikken - og finne fremtidens formidlingsformer.

Troverdig informasjon er under press fra mange ulike informasjonskilder. Aftenposten spiller en helt sentral rolle i å bidra med kontekst, metoder og kildearbeid som en motvekt til falsk informasjon og propaganda som sirkulerer i andre kanaler. Vi stiller derfor høye krav til etisk bevissthet og faglig dyktighet i breaking-journalistikken.

Vi ser etter deg som:

 • Brenner for å vinne nyhetskampen med det beste innholdet

 • Har evner til å utvikle nye grep, formater og drive journalistikk på nye måter

 • Kan digital historiefortelling

 • Kan bygge lag og skape entusiasme for oppdraget

 • Evner å gjøre andre gode gjennom coaching og tilbakemeldinger

 • Har stor kapasitet og trives med et høyt tempo

 • Ha høy bevissthet om etiske og redaksjonelle dilemmaer

 • Sette pris på et enkelt og presist språk

Vi tilbyr:

 • En mulighet til å bygge opp et nytt team i en redaksjon med noen av landets beste journalister, fotografer og utviklere

 • Konkurransedyktige betingelser

 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling

 • Moderne lokaler sentralt i Oslo

Om søknaden:

Vi vil fortløpende vurdere kandidater som melder seg og stillingen kan derfor besettes før endelig søknadsfrist. Søknadsfrist: Fredag 3. juni.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, ta kontakt med:

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, e-post:
[email protected]

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS