Stillingsannonse:

Filter Nyheter søker journalist

Søknadsfrist: 25. februar

Fast stilling – sjelden mulighet i Norges mest spennende avisprosjekt.

Filter Nyheter

Siden oppstarten i 2016 har Filter Nyheters uavhengige journalistikk preget nyhetsbildet i Norge i store sakskomplekser.

Vi prioriterer fakta foran følelser, klimakrisen foran kjendiser, og kaster ikke bort tid på nyhetsmeldinger som kan leses mange andre steder. Kanskje viktigst: Vi venter med å publisere til vi er sikre på at vi selv forstår en sak så godt at vi kan forklare den til våre lesere.

Filters journalistikk skal være grundigere og mer faktabasert enn de fleste artiklene man leser i typiske dagsaviser – og mer tilgjengelig enn stoffet i andre nisjemedier.

Filter Nyheter er i kontinuerlig endring. Vi er åpne for søkere med bakgrunn fra helt andre tematiske områder enn dem redaksjonen prioriterer i dag.

Filters hovedinntektskilde er abonnementer, og journalistene lager stoff både til nett og det månedlige papirmagasinet. Redaksjonen har kontorer sammen med NATT&DAG og Josimar på Grünerløkka i Oslo. 

Høsten 2023 ble det klart at Filter mottar pressestøtte.

Filter Nyheter er den redaksjonen i Norge som tydeligst prioriterer undersøkende journalistikk og sakene vi mener burde prege samfunnsdebatten.

Nå søker vi en kunnskapsrik og selvstendig journalist som er sulten på gjennomslag i det nasjonale nyhetsbildet med egenutviklede saker. Vedkommende vil få en sentral rolle i å løfte redaksjonen videre i en særlig spennende periode der vi har fått produksjonstilskudd («pressestøtte») som nasjonalt nisjemedium og nå sikter mot vekst.

Vi er en gründer- og idédrevet organisasjon, og du må være motivert for å ta ansvar og initiativ på flere områder i utviklingen og driften av et av Norges mest interessante avisprosjekt.

Vi ønsker at du:

  • Har erfaring fra undersøkende journalistikk
  • Effektivt kan omsette egne ideer til tydelig vinklede publiseringer
  • Er kreativ i vinkling, språk og reportasjegrep som kan gi avisa særpreg
  • Har ambisjoner innen redaksjonell utvikling og erfaring fra å lede team og prosjekter
  • Er interessert i den teknologiske utviklingen i journalistikken inkludert nye publiseringskanaler og -løsninger

Vi tilbyr frihet til å forme egen arbeidshverdag og være med på å bestemme avisas satsningsområder. Du vil initiere og gjennomføre redaksjonelle prosjekter i direkte samarbeid med redaktøren. Hos oss vil du få unik førstehåndserfaring med utvikling og drift av en avis der det er kort vei fra idé til handling. I Filter Nyheter blir du en del av en sammensveiset redaksjon og organisasjon som holder til i hyggelige lokaler på Grünerløkka i Oslo. Lønn etter avtale.

Kontaktperson

Harald S. Klungtveit, sjefredaktør i Filter Nyheter, 412 15 090, harald@filtermedia.no

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS