Stillingsannonse:

Er du vår nye presseansvarlig?

Søknadsfrist: 13. mars

Riksantikvaren

Riksantikvaren skal ivareta kulturminner, kulturmiljøer og landskap som viktige kunnskaps-, opplevelses og bruksverdier til beste for dagens og morgendagens mennesker. Som direktorat er Riksantikvaren Klima- og miljødepartementets rådgivende og utøvende faginstans for forvaltning av kulturminner og kulturmiljøer. Kulturminneforvaltningen står overfor store og viktige utviklingsoppgaver, Målet er bl.a. å fremme en forvaltning der kulturminner og kulturmiljø sikres som kilder til kunnskap og opplevelse samtidig som de gjennom bruk og videreutvikling kan være ressurs for god og bærekraftig samfunnsutvikling. Det er for tiden om lag 130 ansatte hos Riksantikvaren
Les mer på vår hjemmeside

Mange tror at kulturminner handler om ting, men det handler om mennesker: De som bygde landet og tok vare på kirker, hus og båter.

Nå trenger vi deg som kan hjelpe oss å få frem historiene om menneskene, kulturminnene og kulturarven vår i mediebildet.

Vi hos Riksantikvaren jobber for at kulturminner og kulturmiljø skal bli viktigere i samfunnet. Vi vil bygge kunnskap og engasjere, og god mediekontakt er et viktig virkemiddel for å få til dette.

Derfor ser vi etter deg som kan være vår nye kommunikasjonsrådgiver og presseansvarlig, med særlig ansvar for innsalg og mediekontakt. Du liker jakten på spennende mediesaker, den gode historien og det gode resultatet, og du jobber strukturert og målrettet for å få det til. Kommunikasjonsplanlegging er en selvsagt del av rollen.

Vi tror du allerede har jobbet noen år.
Antagelig er du journalist, eller så har du jobbet som kommunikasjonsrådgiver med vekt på mediekontakt. Kanskje har du erfaring fra kultur eller klima- og miljøfeltet, men det er ikke et krav.

I tillegg til mediekontakt ser vi for oss at du er en sterk medierådgiver, og at du vil trives med medietrening av ledere og ansatte. Vi tror du liker å skrive selv også, og det kan for eksempel være kronikker og debattinnlegg, pressemeldinger og nyhetssaker til egne kanaler. Kan du bidra med innhold (tekst, lyd, film og bilde) til sosiale medier er det en fordel.

Men: Du skal slippe å gjøre alt dette alene. Stillingen er plassert i kommunikasjonsenheten, og vi er et godt team! Vi liker å sparre og er flinke til å hjelpe hverandre når det koker. Nå gleder vi oss til å møte deg som kan være en pådriver for pressearbeidet vårt.Mener du at kulturarven har en selvsagt plass i fremtidens samfunn? Da håper vi at du søker på jobben som kommunikasjonsrådgiver hos oss.

Riksantikvaren er en IA-bedrift som jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad for personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si bli positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.

Les mer om kravene i Arbeidsgiver portalen. Vi oppfordrer deg som oppfyller kravene om positiv særbehandling om å krysse av i jobbsøkerportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene vil danne grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Riksantikvaren holder til sentralt i Oslo med kort vei til offentlig transport, og vi har gode tilretteleggings muligheter ved behov. Staten er opptatt av mangfold og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uansett alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Arbeidsoppgaver

 • Særlig ansvar for innsalg og mediekontakt
 • Medierådgivning og medietrening av ledere og ansatte
 • Produksjon og publisering av kronikker og debattinnlegg, nyheter, pressemeldinger
 • Innhold og video på nett og i sosiale medier i samarbeid med resten av kommunikasjonsenheten
 • Kommunikasjonsplanlegging
 • Følge opp avtaler for medieovervåkning og pressemeldingstjeneste og være en ressurs i kommunikasjonsenheten for disse tjenestene
 • Andre oppgaver i kommunikasjonsenheten vil være etter behov

Kvalifikasjoner

 • Mastergrad i enten journalistikk eller kommunikasjonsfag, eventuelt bachelor med lang arbeidserfaring
 • Minst fem års relevant arbeidserfaring som journalist eller som kommunikasjonsrådgiver med vekt på mediekontakt
 • Erfaring fra kulturjournalistikk eller innsalg på kulturfeltet vil telle positivt
 • Du har svært gode evner til å skrive klart og godt på både bokmål, nynorsk og engelsk

Personlige egenskaper

Du har dokumentert gjennomføringsevne med godt strategisk overblikk og forståelse av samfunnsdebatten, jobber strukturert og er en god relasjonsbygger. Du trives med å jobbe i team, og liker løsninger bedre enn problemer.

Vi tilbyr

 • Et godt og inspirerende fag- og arbeidsmiljø
 • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
 • Fleksitid og sommertid
 • Fagturer til spennende lokasjoner i inn- og utland med kulturverdige skatter
 • 1 lønnet treningstime per uke, og ellers gratis tilgang til styrketrening gjennom vår partner
 • Hjemmekontorordning
 • Medlemskap i og pensjonsordning gjennom Statens Pensjonskasse
 • Stillingen lønnes som seniorrådgiver i henhold til Statens lønnsregulativ og Riksantikvarens lønnspolitikk
 • Spørsmål om stillingen

  Kontaktperson

  Kommunikasjonsdirektør
  Trude Luice Nedregård Isaksen 
  Telefon 91 65 62 73

  Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS