Stillingsannonse:

Bane NOR søker kommunikasjons-rådgiver Nord/Midt

Søknadsfrist: 15. juni

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vil du bygge jernbanens omdømme i Midt- og Nord-Norge?

Bane NOR

Bane NOR er med på å bygge Norge! Utviklingen av infrastruktur og knutepunkter former og forandrer samfunnet vårt, og tar oss inn i en mer bærekraftig fremtid. Bane NOR skal være selve drivkraften for jernbanevekst, og bidra til at flere kan ta mer tog. I Kommunikasjon og samfunnskontakt får du en viktig rolle i arbeidet med å formidle samfunnsoppdraget vårt og bygge omdømmet vårt. Bli med på å fortelle den spennende historien om det nye og moderne Bane NOR!

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statsforetak med hovedkontor i Oslo og over 3000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.

Er du en engasjert og handlekraftig rådgiver som vil bryne deg på en av landsdelens mest spennende og utfordrende kommunikasjonsstillinger? Vil du bli en del av et stort kommunikasjonsmiljø og jobbe med dyktige fagfolk med hjerte som banker for jernbanen?

Bane NOR har en viktig rolle med å bygge, drifte, vedlikeholde og fornye jernbanen. Gjennom å få flere folk og mer gods på skinner er vi også en del av løsningen om Norge skal nå klimamålene. Hvordan vi møter omgivelsene våre, har mye å si for vårt og jernbanens omdømme. Som kommunikasjonsrådgiver hos oss vil du i sterk grad kunne påvirke dette.

Litt mer om stillingen

En av våre dyktige kolleger går av med pensjon. For deg betyr dette en ny mulighet med spennende oppgaver i det som vi kaller Område Nord. På jernbanekartet strekker dette seg fra Eidsvoll til Narvik med banestrekningene Dovre- og Raumabanen, Rørosbanen, Trønder- og Meråkerbanen, Nordlandsbanen og Ofotbanen.

Som kommunikasjonsrådgiver har du oversikt over det som skjer i ditt område og hovedansvaret for kommunikasjonsarbeidet her. Du må ta helikopterperspektivet for å se det store bildet og prioritere det viktigste. Du må trives med å jobbe selvstendig, men er også i høyeste grad del av et kommunikasjonsmiljø med dyktige kolleger du samarbeider med om ulike saker og prosjekter.

Vi ser det som en klar fordel at du bor i eller i nærheten av Trondheim og kan være en del av det hyggelige miljøet vårt på kontoret på Marienborg. Samtidig vil det innimellom være behov for at du reiser rundt i området, spesielt til Narvik, men også til hovedkontoret i Oslo.

Tiltredelse er snarlig. Vi vurderer søknader og kaller inn til intervju fortløpende.

Mulighetene som ansatt hos oss!

I Bane NOR kan vi tilby konkurransedyktig lønn, særdeles gode pensjons- og forsikringsordninger, sommer- og vintertid, personalrabatt på tog, betalt lunsjtid, samt gode permisjonsordninger og en generelt trygg arbeidsplass - for å nevne noe. Men dette regner vi også som standard hygienekrav til en arbeidsgiver. I tillegg til dette tror vi at du som arbeidstaker blir over lang tid, når du har en variert og betydningsfull jobb med faglige og personlige utviklingsmuligheter, en god leder og gode kolleger. Vi gjør derfor alt vi kan for å tilrettelegge for at disse også skal bli oppfylt!

Dette får du bryne deg på

Du vil jobbe tett med direktøren for Område Nord, de ulike banesjefene og andre fagmiljøer. Din oppgave blir å sette kommunikasjonsstrategien ut i handling med de virkemidlene som trengs for å lykkes.

Dette innebærer blant annet:

 • Identifisere behov for kommunikasjon, både eksternt og internt
 • Proaktiv kontakt med media om saker om har lokal og regional interesse
 • Pressekontakt for innkommende henvendelser
 • Krise- og beredskapskommunikasjon ved større hendelser i området
 • Bidra til klart språk med tydelige budskap og tekster
 • Det er også ønskelig at du går inn i vårt pressevakt-team med turnus cirka hver 6. uke

Vi ser etter deg som

 • Har høyere utdanning innenfor kommunikasjon, journalistikk eller statsvitenskap, eller har bred erfaring som kan veie opp for dette
 • Har erfaring med mediehåndtering og kjenner medielandskapet godt
 • Kan vise til mål du har satt deg innenfor kommunikasjonsfaget som du har lykkes med
 • Formulerer deg klart og tydelig både skriftlig og muntlig

Og for å virkelig trives og lykkes

 • Klarer du å forenkle kompliserte budskap og snakker og skriver slik at folk forstår
 • Liker du å jobbe med ulike typer utfordringer
 • Er du blid, imøtekommende og serviceinnstilt
 • Er du mer opptatt av resultatet enn av personlige seire og klarer å se helheten i det vi jobber med
 • Håndterer du stressende situasjoner og innblanding fra andre på en rolig og fin måte

Arbeidsmiljø er viktig for oss, så du må identifisere deg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse for deg?

Kontaktinformasjon

Rekrutterende leder: Kristina Bolstad Picard,
kommunikasjonssjef Drift og teknologi
✆ (+47) 90189809 | kristina.bolstad.picard@banenor.no

Verdt å merke seg

 • I løpet av 2023 vil selskapet og ansatte i Spordrift AS bli overført til egen divisjon i Bane NOR SF. Spordrift AS er nå et datterselskap.
 • Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS