Stillingsannonse:

Aftenposten søker videoprodusent

Søknadsfrist: 7. april

Bli kjent med Schibsted

Aftenposten AS

Hundretusener av nordmenn stoler hver dag på at Aftenposten gir dem en smart, engasjert og innsiktsfull dekning av det vesentligste som skjer i Norge og verden.Vår ambisjon er å være Norges beste og viktigste digitale nyhetsformidler. For å lykkes med det må vi være best på journalistikk, teknologi og kommersialisering. Vi er godt på vei: Aftenposten har på kort tid gått fra å være Norges største papiravis til å bli en av landets mest fremoverlente teknologibedrifter med rekordvekst i antall digitale abonnenter. Ambisjonene for fremtiden er store.Aftenposten er en del av Schibsted, Norges største mediekonsern.

Vil du jobbe med videoproduksjon i et av landets største mediehus?

I Aftenposten jobber vi hver dag med å utvikle digital kvalitetsjournalistikk som gir abonnentene våre innsikt og kunnskap - og som det er høy betalingsvilje for. Og brukerne gir oss klare svar: Antallet digitale Aftenposten-abonnenter fortsetter å vokse.

Aftenposten skal forklare folk hva som skjer og hvorfor det skjer.

Du blir en del av et team som har et todelt oppdrag. Først og fremst skal det produseres video til sosiale medier for å nå ut til flere brukere. Deretter skal teamet støtte nyhetsmiljøet i publisering av video på Aftenpostens egne flater.

Teamet vil ha fagledelse og personalledelse samlet i én person. Man vil også ha et utvidet nettverk med videoprodusenter i andre avdelinger. Alle i teamet må ha stor forståelse for sosiale medier og dokumentert erfaring med moderne videoformater og historiefortelling i sosiale medier.

Arbeidsrollen krever også redaksjonell erfaring og stor forståelse for moderne bruk av video i nyhetsarbeid. Du må kunne innhente video fra ulike kilder internt og eksternt, og være en pådriver for riktig bruk av video i Aftenpostens nyhetsjournalistikk.

Du vil sitte midt i redaksjonens hjerte og samarbeide tett med de sentrale funksjonene i Aftenpostens desk- og nyhetsmiljø.

Kvalifikasjoner og egenskaper vi ser etter:

  • Erfaring og kompetanse innen moderne videoformater for sosiale medier

  • Erfaring med redaksjonell publisering og nyhetsjournalistikk

  • God forståelse for Aftenpostens redaksjonelle oppdrag, merkevare og rolle i det norske samfunnet og medielandskapet.

  • Kreativitet og ideer som utfordrer det vante og etablerte. Oppdatert kunnskap om digital medieutvikling og digitale trender, og evne til å omsette dette til muligheter for oss.

  • Du bør være nysgjerrig på hvordan vi kan bruke nye plattformer for å nå nye Aftenposten-brukere og synes det er gøy å lage vinklinger og visuelle grep som skaper interesse for journalistikken vår.

  • Teknisk forståelse og evne til å lære nye verktøy. Vi jobber for tiden i Adobe Premiere og publiserer videoer via Schibsteds publiseringsverktøy Stream.

Arbeidsoppgaver:

  • Utvikle og produsere formater for video på sosiale medier

  • Støtte nyhetsmiljøet i publisering av video på Aftenposten.no

  • Utforske nye digitale formater og uttrykk i sosiale medier.

Kontaktpersoner:

For spørsmål om stillingen, ta kontakt med:

Hanne Waaler Lier, redaksjonssjef, hanne.w.lier@aftenposten.no

Kristjan Molstad, klubbleder, kristjan.molstad@aftenposten.no

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS