Stillingsannonse:

Vårt Land søker visuell historieforteller

Søknadsfrist: 19. mai

Om arbeidsgiver

Forfatteren Ronald Fangens visjoner

Under 2. verdenskrig gikk mange svangre med planer om å utgi en ny norsk dagsavis. Forfatteren Ronald Fangen (bildet) var en av dem som hadde store, og visjonære ideer. I et foredrag for en gruppe venner la han frem detaljerte planer om et «nytt, stort dagblad i Oslo». Fangen drømte om et alternativ til Aftenposten: «... et kvalitativt høytstående landsorgan med lesere i alle folkets lag og i alle landets deler.»

Ronald Fangen kom i forbindelse med ledende kretser innen Hjemmefronten, som tente på ideen. I 1944 ble det klart at de hadde gått videre med egne planer. En skuffet Ronald Fangen la til side sine avisplaner.

I september 1944 gikk den 32 år gamle teologen Einar Kvale fra sitt kontor i Karl Johansgate til posthuset og postla femti brev. De var likelydende og hadde samme advarsel øverst i venstre hjørne: «Strengt konfidensielt». Brevet var en innbydelse til et møte for å drøfte «den gamle tanken om et kristelig dagblad i Oslo.»

Det ble starten på historien om Vårt Land.

Møtet ble en suksess. Ronald Fangen var først skeptisk, men ble etter en samtale med initiativtagerne Tormod Vågen, Einar Kvale og Erik Ivarson overbevist, og lovet å støtte prosjektet.

I januar 1945 ble det nedsatt en redaksjonskomité. Og mars samme år forelå endelig grunnlag og retningslinjer for den nye avisen. På mange måter ble det et slags kompromiss mellom Fangens ambisiøse visjoner og Einar Kvales mer nøkterne utkast.

Les mer her

Er du glad i å fortelle historier og vil du være med å styrke Vårt Lands visuelle profil? Da bør du søke på denne stillingen.


Vårt Land er landets ledende avis på nyhets- og fenomensaker om kirke og religion. Vi jobber stadig med å finne og fortelle historiene fra Kristen-Norge som engasjerer, inspirerer og provoserer.


Nå ser vi spesielt etter deg som har sterk visuell kompetanse. Du behersker stillfoto, digitale videoformater, redigeringsverktøy og ulike plattformer. Du må beherske rask reportasjejobbing og lengre formater. Du vil jobbe med både video- og stillkamera og bør være god på fortellerteknikk både visuelt og skriftlig.


Du vil både skrive nyhetssaker og levere visuelle historier for avisa. Du bør derfor ha god oversikt over og interesse for norsk religionsliv, og en utpreget nyhetsteft som gjerne når nye målgrupper. Du evner å jobbe systematisk og effektivt, og trives med høyt tempo.


Du kommer til å jobbe både selvstendig og i team. Som visuell historieforteller får du et spesielt ansvar for den visuelle utformingen av sakene våre, og vil jobbe tett med fotografen på huset. 


I Vårt Land jobber det 40 medarbeidere fordelt på religion, nyhet, publisering, debatt/kommentar, kultur og marked/annonse. Du blir en del av et svært hyggelig team av dyktige reportere som deler raust av sin kompetanse og som brenner for Vårt Lands unike avisprosjekt.


Det er nødvendig at du minimum har førerkort klasse B. Vi oppfordrer journalister med mangfoldskompetanse til å søke.

Søknadsfrist: 19. mai.

Kontaktinformasjon:

Religions- og featureredaktør Elise Kruse / elise.kruse@vl.no / 99448997
Klubbleder Sigrid Rege Gårdsvoll / sigrid.rege.gardsvoll@vl.no / 93684547

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS