Forfatter Tor Obrestad er død. Dette bildet ble tatt i 1996.

Forfatter, dikter og journalist Tor Obrestad er død

Var 15 år ansatt i Stavanger Aftenblad.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forfatter, dikter og journalist Tor Obrestad døde lørdag kveld, 81 år gammel. Det opplyser familien hans til Stavanger Aftenblad.

Forfatteren døde fredfullt og omgitt av hele familien sin på Hå sykehjem på Nærbø, sier datteren Sofi Obrestad Halling til avisa.

Obrestad debuterte i 1966 og har utgitt romaner, biografier, dikt og skuespill. I debutåret fikk han Tarjei Vesaas' debutantpris, og i 1985 fikk han Noregs Mållags barnebokpris.

Siden debuten ga han ut mer enn 60 bøker, blant dem biografier om kjente norske personer som Arne og Hulda Garborg og Einar Førde.

Så sent som i november 2019 ga han ut sin siste diktsamling, som var den første på ti år. Obrestad fikk diagnosen Parkinson for seks år siden. Han ville ha fylt 82 år 12. februar.

Obrestad var en av hovedpersonene i kretsen rundt tidsskriftet Profil i 1968, og han var en av grunnleggerne av Norsk Forfattersentrum sammen med forfatterne Dag Solstad, Arnljot Eggen, Kjell Askildsen, Einar Økland og Bjørn Nilsen.

I perioden 1990 til 2005 var Obrestad ansatt som journalist i Stavanger Aftenblad, og han har i flere perioder vært litteraturkritiker i en rekke forskjellige aviser og tidsskrifter.

Tor Obrestad begraves tirsdag 4. februar klokka 12.30 i Nærbø Nye Kirke, ifølge Aftenbladet.

Powered by Labrador CMS