Stillingsannonse:

Redaktør med ansvar for fagområdet økonomi i Store norske leksikon

Søknadsfrist: 30. oktober

Store norske leksikon

Store norske leksikon er et ambisiøst kunnskapsprosjekt. Vi ønsker å bidra til å gjøre det norske internettet bedre ved å gjøre kvalitetssikret kunnskap lett tilgjengelig for folk. 

SNL er en ren digital tjeneste, og vi er Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet har i dag opp til 3,5 millioner unike brukere i måneden, og artiklene leses 115 millioner ganger i året. Det er vi skikkelig stolte av!

Økonom, samfunnsøkonom e.l.

Store norske leksikon søker et nytt medlem av redaksjonen som vil være med på å utvikle leksikonet videre. Vi ser etter en kunnskapsrik, engasjert og ambisiøs redaktør som brenner spesielt for formidling av kunnskap om økonomi.

Redaktørene i Store norske leksikon har som jobb å utvikle innholdet i leksikonet og helheten i prosjektet videre. Som redaktør får du ansvar for 4000 økonomi-artikler, men det forventes også at du kan og vil jobbe med andre fagområder. Én av de sentrale oppgavene er å hjelpe fagfolk med å gjøre kunnskap tilgjengelig og forståelig for alle slags lesere, i form av gode leksikontekster.

Du har kunnskap om økonomi eller samfunnsøkonomi, har god kjennskap til faget og godt overblikk. Du har god formuleringsevne og plettfri rettskriving, og er gjerne opptatt av mer enn økonomi. Selv om du må ha evne til å jobbe selvstendig med dine fagområder, så er redaksjonen et fellesskap, hvor vi hver dag jobber med å lage et felles produkt. I stillingen er det derfor viktig med gode samarbeidsevner og en generell interesse for kunnskap. Godt humør og pågangsmot er egenskaper vi verdsetter.

Og bare for å være helt tydelig: Du skal ikke ha ansvar for økonomien til organisasjonen Store norske leksikon, men artiklene om økonomi i leksikonet. :-)

Stillingen

Jobben som redaktør innebærer å:

  • Planlegge og styre innholdsutvikling innen fagområdene dine.
  • Velge ut, verve og lære opp fagansvarlige. 
  • Motivere og lede de fagansvarlige til å holde artiklene relevante og oppdaterte.
  • Samarbeide med fagansvarlige, forfattere og resten av redaksjonen om å løfte tekstene til høyeste kvalitet.

Du har god evne til å lede, motivere og følge opp andre. Du må like tekstarbeid, ha svært god tekstforståelse og skrive feilfri norsk, helst både bokmål og nynorsk. Samtidig må du la deg engasjere av formidling og ha øye for hva leserne trenger. Du må ha evne til å tilpasse deg og samarbeide med andre. 

Det er forventet at du er selvgående og at du tar initiativ når du er usikker eller står fast. Jobben passer for deg som liker å ta sluttansvar og som stiller store krav til kvaliteten i arbeidet du gjør. Tidligere arbeid som redaktør eller lignende er en fordel.

Vi oppfordrer både folk med flerkulturell bakgrunn og nedsatt funksjonsevne til å søke.

Arbeidssted er Oslo sentrum (Grensen 3). 

Redaksjonen

Det er nå 20 redaktører hos oss. 16 jobber med Store norske leksikon, 4 med Lille norske leksikon. Hovedjobben til redaktørene er å koordinere og samarbeide med de 1200 fagansvarlige som oppdaterer og kvalitetssikrer leksikonet.

SNL utvikler digitale tjenester, og alle ansatte trenger generelt god IT-kompetanse. Det er kort vei mellom de som jobber redaksjonelt og de som jobber teknisk med den egenutviklede publiseringsplattformen vår. Hvis du har spesialkompetanse på ett eller flere digitale områder – publisering, interaksjonsdesign, koding, illustrasjon, prosjektledelse eller annet – vil det definitivt komme til nytte.

Redaksjonen har en uformell omgangsform med tidvis høyt arbeidspress i et tett arbeidsmiljø der utfordringer ofte blir avklart med resten av redaksjonen underveis. Oppgavene og oppdraget vårt er i stadig endring, så du må trives med å snu deg raskt rundt. Vi kan tilby fleksible lønns- og arbeidsvilkår, og vi kan love en jobb med gode muligheter for læring og utvikling. Og ikke minst får du en gjeng med strålende kollegaer!

I SNL blir du del av en redaksjon som brenner for å formidle kunnskap til allmennheten. I en tid hvor mange frykter falske nyheter og nedsidene ved kunstig intelligens, lager vi et faktanettsted som brukes av så godt som alle norske elever og studenter. Vi har nylig publisert et helt nytt lettlest leksikon, selvfølgelig kalt Lille norske leksikon. Som del av redaksjonen blir du med på å forme hva som blir vårt neste store prosjekt. 

Bli kjent med oss!

Vi vil gjerne at du setter deg inn i jobben før du søker. Se lese- og aktivitetstips for å bli kjent med Store norske leksikon

Kontakt oss om du har spørsmål

Alle henvendelser og søknader behandles konfidensielt. Vi har ikke offentlige søkerlister.

Kontakt gjerne sjefredaktør Erik Bolstad om du har spørsmål om stillingen.

Send søknad og CV senest onsdag 30. oktober.

Søknaden

Søknaden bør inneholde:

  • Et søknadsbrev der du forteller om deg selv, hvorfor du tror at du passer til stillingen, hva du kan tilføre redaksjonen og leksikonet, og hvorfor du vil jobbe hos oss. Vi er særlig opptatt av språkkompetansen din, erfaring du har med å jobbe med tekst og digital erfaring. Les hele denne stillingsutlysningen og ta en titt på lenkene du finner her
  • Legg ved en CV som viser yrkeserfaring, utdanning og annen relevant erfaring. Dersom du har flerkulturell bakgrunn eller kompetanse, er det fint om du framhever det.

Det er enklest for oss dersom søknadsbrevet og CV-en er i PDF-format.

Du trenger ikke legge ved karakterutskrifter, vitnemål, attester eller referanser i første runde. Dersom du går videre til andregangsintervju, vil vi be om det da.

Spørsmål om stillingen

Erik Bolstad, sjefredaktør, daglig leder, 91 13 10 91

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS