Stillingsannonse:

NRK Vestfold og Telemark søker journalist med vaktsjefkompetanse

Søknadsfrist: 12. april

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK Vestfold og Telemark

er ett av NRKs 10 distriktskontorer. Vi har hovedkontor i Porsgrunn og redaksjon i Tønsberg. Vi jobber sammen som ett kontor med tett samarbeid på tvers hver eneste dag. Alle redaksjonssjefene er ledere for ansatte på begge kontorene. Alle jobber med innhold fra både Vestfold og Telemark. Hver dag jobber vi for å vise fram vår del av landet gjennom å løfte de lokale historiene og de viktige sakene til et større publikum på NRKs nasjonale flater. Når vi lykkes aller best, treffer sakene våre både NRK.no, Dagsrevyen, Dagsnytt. I tillegg leverer vi et bredt tilbud med lokale morgen- og ettermiddagssendinger på NRK P1. Hver kveld samler vi de viktigste sakene og historiene i TV-sendinger klokka 19.45 og 22.55. Vi har også lokal nettside, men det er NRK.no som er vår viktigste digitale plattform. Vi satser også tungt på undersøkende journalistikk. Flere journalister i NRK Vestfold og Telemark jobber i undersøkende gruppe, som er en fellessatsing mellom distriktskontorene NRK Vestfold og Telemark, Sørlandet og Oslo/Viken. Dette er de tre distriktskontorene i NRKs region sørøst.

Dette er noe av det de tre kollegene på bildet trekker fram som det beste ved å jobbe i NRK Vestfold og Telemark:

  • Veronica Westhrin: - Når du først kommer inn i NRK, er det så mange muligheter. Du får en unik mulighet til å utvikle deg som journalist.
  • Martin Torstveit: - Det er vanvittig stor variasjon i arbeidsoppgavene. Det er motiverende å komme på nasjonale nyheter med saker. Vi er et kjempekollegium, som har det veldig gøy sammen.
  • Sara Rydland Nærum: - Det er så mange rause kolleger fra hele NRK som deler kompetanse. Jeg lærer noe hver dag.

Nå har også du mulighet til å bli en del av dette laget. Vi har en ledig fast journaliststilling i Tønsberg.

Vi har det siste året omstilt redaksjonen etter tempo i nyhetsoperasjonen, og jobber for å løfte både den raske journalistikken og den planlagte, skarpe egenjournalstikken. Det er satt en tydelig digital retning og en like tydelig ambisjon for kulturen vi skal bygge. Nå ønsker vi oss en kollega som vil være med å styrke både arbeidsmiljøet og den journalistiske gjennomslagskraften.

Oppgaver og ansvar

Vi jakter vi på en journalist som kan gå inn i den sentrale funksjonen som vaktsjef. Du er en digital spydspiss som trives når det koker og som elsker å vinne nyhetskampen. Din fremste oppgave er å sørge for at vi er nyhetsledende på de største sakene fra vårt område.

Du stiller sterkt dersom du har erfaring som frontsjef, vaktsjef eller reportasjeleder, men det er ikke noe krav.

Vi leverer til flere plattformer, men det er digitalt først som gjelder når det smeller. Du ser nyhetspoengene raskt, og vet hvordan du får en sak til å fly på nettet. Når du lykkes med det, når du flere hundre tusen lesere på NRK.no, som er vår viktigste, digitale plattform.

Reportasjeledelse er en svært sentral del av jobben. Du er god med folk og er en utpreget lagspiller. Med på kjøpet får du mange kunnskapsrike og inkluderende kolleger, som gleder seg til å få enda en ny kollega på laget.

Hos oss må du regne med nyhetsjobbing i turnus.

Vi ser for oss at du kan huke av for noen av disse kvalifikasjonene og egenskapene:

  • Flink med folk og drives av å få fram det beste i medarbeidere
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • God på presentasjon; titler, ingresser og bilder
  • Solid journalistisk erfaring, samfunnsforståelse og etisk vurderingsevne
  • Mot til å utfordre etablerte nyhetsformater og se visuelle muligheter i breakingsaker
  • Trives på hektiske dager med høy puls
  • Holde stresset innvendig

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Kontaktpersoner

Håkon Eliassen, nyhetssjef direkte, 416 61 587, hakon.eliassen@nrk.no
Richard Aune, nyhetssjef planlagt, 901 20 085, richard.aune@nrk.no
Hilde Martine Lindgren, redaksjonssjef, 970 20 502, hilde.martine.lindgren@nrk.no

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS