Stillingsannonse:

NRK søker redaksjonsleder for økonomi og politikk

Søknadsfrist: 24. september

NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

NRK skal sette dagsorden med nyheter innenfor økonomi og politikk.

Nå søker vi en redaksjonsleder til en sentral enhet i NRKs nyhetsarbeid - økonomi- og politikkredaksjonen. Vi ser etter en inspirerende leder, som er god på teambygging og som liker å samarbeide på tvers av fagområder. Du har kompetanse innen politikk og økonomi som fagfelt, og du har klare tanker om hvordan NRK kan løfte dekningen på disse områdene. Du er faglig ambisiøs, og kan vise til gode resultater. Vi leter etter en person som tiltrekkes av NRKs oppdrag om å opplyse, forklare og gi verdi til det norske samfunnet.

Arbeidsoppgaver

Redaksjonsleder har i samarbeid med redaksjonssjef ansvar for å lede og prioritere ressursene i avdelingen. Redaksjonsleder bidrar med reportasjeledelse, kommunikasjon med deskene og faglig utvikling av journalistene. Stillingen innebærer noe personalansvar.

Kvalifikasjoner

  • Journalistisk erfaring innen fagområdene økonomi / politikk
  • Evne til å lede i en organisasjon som er i kontinuerlig endring
  • Gode kommunikasjonsevner
  • Liker å planlegge
  • Digital kompetanse
  • Kompetanse/forståelse for tv- og radioproduksjon
  • Høy etisk bevissthet og kompetanse
  • Flerkulturell kompetanse er en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker en kandidat som er nysgjerrig, iderik, har stor gjennomføringskraft og liker å samarbeide i team. Evne til å systematisere oppgaver og lage gode arbeidsplaner er en fordel.

Vi tilbyr

Vi tilbyr spennende utfordringer i en av Norges viktigste nyhetsredaksjoner kjennetegnet av et godt og faglig sterkt arbeidsmiljø med store ambisjoner. Du vil jobbe med både "breaking" og lengre, planlagte nyhetsløp

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Kontaktpersoner

Kyrre Nakkim, redaksjonssjef Økonomi og politikk, 91 60 71 22

Marius Tetlie, redaktør fag, 90 14 43 20

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS