Stillingsannonse:

Vil du ta NRK.no til nye høyder? Vi søker frontredigerer til fast stilling

Søknadsfrist: 1. september

NRK

NRK

Skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

NRK.no er et av landets største nettsteder, og i solid vekst. På frontdesken jobber vi knallhardt hver eneste dag for å være først og best med de største nyhetene og hele bildet på NRK.no, og sørge for at publikum får et bredt tilbud som gir både håp, humør og hjertevarme. Nå kan du bli med på laget!

NRK.no er en nyhetsdrevet forside som skal fore publikums informasjonsbehov når det smeller, sette dagsorden med egne nyheter og gi bakgrunn, innsikt og komme tett på menneskene i de kompliserte sakene. Parallelt med dette skal vi speile bredden i hele NRKs oppdrag: vi skal la publikum del i festen på store eventer, merkedager og idrettsøyeblikk, vi skal løfte store NRK-satsinger på mobilens premisser. Og vi skal få folk til å le, gi dem en pause fra hverdagen når de trenger det – og håp. Alt dette mens vi utvikler oss i tråd med publikums vaner, og jobber hardt for å nå nye målgrupper.

Frontdesken har det daglige ansvaret for å forvalte, prioritere og presentere innholdet på NRK.no, og vi samarbeider med redaksjoner i hele NRK for å levere på disse målene.

Arbeidsoppgaver

Forsideredigererne har en meget sentral rolle i dette arbeidet. De desker forsiden til NRK.no gjennom døgnet, slik at innholdet vårt presenteres på en best mulig måte for publikum. Sammen med frontsjefen, som har det operative lederansvaret for teamet på frontdesken, gjør redigererne løpende vurderinger knyttet til prioriteringer og publisering av innholdet som leveres.

De er ansvarlig for at henvisningene på NRK.no-forsiden presenterer innholdet på en måte som løfter saken på best mulig vis både språklig og visuelt – hele spekteret av ulike elementer som tekst, bilde, lyd, video og grafikk. Forsideredigererne sørger for at innholdet på NRK.nos forside ser bra ut på mobilen, ivaretar god miks, appellerer til et ungt og bredt publikum og er i tråd med etiske føringer.

De gjør løpende redaksjonelle vurderinger knyttet til nyhetsbildet, og har tett dialog med de øvrige nyhetsdeskene og innholdsmiljøene i hele NRK.

Forsideredigererne har også frontsjef-ansvar til spesifikke tider, som tidlig morgen, sen kveld og deler av helgen, og har da det operative ansvaret for hele NRK.no-forsiden.

Forsideredigererne har også noen vakter i turnus som ikke er knyttet til operativ publisering på desken, hvor de for eksempel bistår med arbeid knyttet til evaluering, faste redaksjonsmøter, deltar i workshoper med kolleger fra innholdsmiljøene med strategisk fokus, for å nevne noe.

Kvalifikasjoner og personlige egenskaper

Vi søker etter deg som har redaksjonell erfaring som journalist og/eller frontredigerer fra et redaksjonelt miljø, nyhetsteft og brenner for å utforske nye formidlingsformer digitalt.

Du er ambisiøs på vegne av NRK.no på flere måter:

  • Du motiveres av å vinne nyhetskampen og å være først med hele bildet, og vil at NRK.no skal være publikums førstevalg både for å oppdatere seg, få oversikt, fordype seg og få svar på det de lurer på. Du er godt oppdatert i nyhetsbildet slik at du kan ta gode redaksjonelle vurderinger i et hektisk og komplekst nyhetsløp.

  • Du blir stolt av å levere på hele NRKs oppdrag som allmennkringskaster, som forplikter oss til å levere en større bredde både i innhold, sjanger og flater enn våre konkurrenter. Derfor tar du modige valg rundt prioritering og presentasjon for å løfte dette oppdraget.

  • Du har et stort engasjement for at NRK.no er i konstant utvikling og når yngre med innholdet gjennom visuelt leken og nyskapende formidling. Du har gjerne erfaring med å jobbe spisset mot yngre målgrupper eller visuell historiefortelling, er kreativ og får energi av å prøve nye ting.

  • Du mener at innhold og presentasjon som gir håp og peker på løsninger er en viktig del av tilbudet på NRK.no, og ønsker å gi dette en mer synlig plass gjennom ditt arbeid med forsiden vår.

I bunn har du god journalistisk vurderingsevne, er språklig sterk, god på presseetikk, og du er ikke være redd for å spørre en kollega hvis du er usikker. Du har god kjennskap til redaksjonelle måleverktøy, og bruker disse aktivt for å treffe bredt med innholdet vårt.

Frontdesken samarbeider med redaksjoner i hele NRK, både på Marienlyst og landet rundt, og gode samarbeidsevner er viktig i denne funksjonen. Du er en lagspiller som bygger gode relasjoner.

Det er et mål for NRK å speile befolkningen best mulig, og mangfoldskompetanse vil være et stort pluss.

Vi tilbyr

Fast jobb som journalist i NRK, i funksjon som forsideredigerer. Du vil gå i en turnus som innebærer morgen-, kvelds- og helgejobbing i tillegg til dagvakter.

Du blir en del av en faglig sterk, engasjert og veldig hyggelig gjeng, hvor vi spiller hverandre gode, utfordrer og hjelper hverandre – og har det morsomt sammen på jobb.

Høres dette spennende ut? Ta gjerne kontakt!

Ved spørsmål om stillingen

Kontakt Kathrine Hammerstad, forsideredaktør (fung.), 93064101 eller
Gunnar Bøthun, redaksjonsleder frontdesk, 48093690, [email protected]

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS