Stillingsannonse:

Spennende enleder-rolle: Varingen søker ansvarlig redaktør/daglig leder

Søknadsfrist: 1. september

Vil du være med og utvikle Varingen videre?

Varingen skal være det lokale førstevalget for å finne informasjon om viktige hendelser.
Vi skal sette nye temaer og spørsmål på dagsorden, vi skal synliggjøre lokalt næringsliv og samtidig ha en viktig rolle i å avdekke svakheter og kritikkverdige forhold.
Avisa skal bidra til glede, lokalt engasjement og stolthet. Nittedal er i sterk vekst, og lokalavisa skal bidra til å skape fellesskap og samhørighet i kommunen.

Varingens redaktør skal gå av med pensjon, og vi er nå på jakt etter hans etterfølger.
Vi ønsker oss en ansvarlig redaktør som setter Varingens lesere først, og som kan benytte innsikt og analyse for å sørge for at avisa endrer seg i takt med leserne og samfunnet.
Redaktøren har ansvar for å forvalte den publisistiske plattformen ved å være en garantist for at avisen ivaretar sin uavhengighet, saklighet, sin relevans og sitt samfunnsansvar.

Vi leter etter en ansvarlig redaktør som er presseetisk stødig, har en sterk journalistisk kraft og et ønske om å ta en synlig rolle utad for å utvikle Varingen videre.

Vi leter etter en ansvarlig redaktør som er presseetisk stødig, har en sterk journalistisk kraft og et ønske om å ta en synlig rolle utad for å utvikle Varingen videre.
Avisa har en sterk stilling i lokalmiljøet, og en ny leder vil få oppgaven med å utvikle journalistikken i nye digitale kanaler. Dette er en stilling som enleder, hvor også administrative oppgaver og tett kontakt med konsernet er en del av ansvaret. Vår nye redaktør blir også en del av nettverket av redaktører i Amedias lokalaviser på Romerike, og inngår i topplederkollegiet i Amedia region Romerike/Innlandet.

For å lykkes i stillingen er det avgjørende at du er god til å utvikle velfungerende team og har sans for god organisering og drift. Det er viktig at du er nysgjerrig, lærings- og utviklingsorientert. Du må være modig og engasjert og ha evne til å inspirere dine medarbeidere. Sterke samarbeidsevner er avgjørende, og du må være en tydelig og stødig leder.

Ansvarlig redaktør har lederansvar for fem medarbeidere og rapporterer til styreleder i Varingen.

Kvalifikasjoner:

  • Redaksjonell ledererfaring med dokumenterte resultater
  • Solid innholds- og publiseringskompetanse
  • Relevant høyere utdanning, f.eks. fra journalistikk, kommunikasjon eller statsvitenskap
  • Solid forståelse for medieutvikling og digitalisering

Ny ansvarlig redaktør i Varingen får mulighet til å dra veksler på et sterkt utviklingsmiljø med høy kompetanse i Amedias sentrale organisasjon. Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser og et godt arbeidsmiljø.

Du kan lese mer om hvordan det er å være ansatt i Amedia her.

Spørsmål om stillingen kan rettes til vår rekrutteringsrådgiver Gro Møllerstad, Hodejegerne AS, tlf. 915 59 752 eller styreleder Kristina Fritsvold Nilsen, tlf 918 12 318.

Gå inn på www.hodejegerne.no for å legge inn søknad innen 1. september.

Firma: Varingen

Varingen er lokalavisen for Nittedal og Hakadal, og papirutgaven utkommer onsdager og fredager. Avisen ble startet i 1946, og 49 lokale lag og foreninger var aksjonærer i selskapet. I 2017 ble Varingen solgt til Amedia, og siden det har avisen etablert en sterk digital posisjon i tillegg til sitt allerede sterke fotfeste som tradisjonell avis. Varingen har et godkjent opplag på 5.416, en økning på tre prosent fra året før.