Stillingsannonse:

Sør-Varanger Avis søker redaksjonssjef

Søknadsfrist: 8. september

Vi har ledig en ny stilling som redaksjonssjef.

Her har du ansvaret for planlegging og publisering på nett og papir i samarbeid med redaktør. Stillingen gir gode muligheter for å sette ditt preg på en avis både som mellomleder og gjennom egne nyheter og reportasjer.

Hos Sør-Varanger Avis får du muligheten til å jobbe som journalist i landets mest spennende region.

Hos Sør-Varanger Avis får du muligheten til å jobbe som journalist i landets mest spennende region.

På grensa mellom Norge, Finland og Russland går den klassiske lokalavis-journalistikken hånd i hånd med temaer som forsvar og etterretning, folk til folk-samarbeid og storpolitikk.

I Kirkenes møter du Barents-naboen på butikken, og litt kortreist utenriksjournalistikk er bare en biltur unna.

Kommunen står også foran en spennende tid med mulig ny gruvedrift, sterk vekst i turisme, utbygging av havn og en drøm om toglinje for å koble seg på den Nordlige sjørute mot Kina.

Samtidig følger vi naturligvis også både lokal sport, politikk og foreningsliv.

Vi er på jakt etter deg som har litt erfaring i en redaksjonell lederrolle, eller har lyst til å ta steget opp med erfaringen du har fra journalistrollen.

Kjennskap til kommunen og regionen er en fordel, men du kommer også langt med nysgjerrighet og journalistisk erfaring fra andre plasser.

Kjennskap til russisk, samisk eller finsk språk og kultur er et stort pluss.
Presiser gjerne også erfaring med publiseringsplattformer for nett og papir.

Redaksjonen består av fire journalister i turnus. Stillingen er tenkt i en skiftordning som veksler mellom publiseringsansvar, nyhetsplanlegging og en friere skrivende rolle. Ett av ønskene med den nye stillingen er også å bidra til flere meningsytringer, spesielt fra yngre stemmer, i avisas spalter.

Noe kvelds- og helgearbeid må påregnes. Førerkort klasse B er en forutsetning, om ikke nødvendigvis fra dag én.

I Sør-Varanger har du gode naturopplevelser et steinkast unna både til skogs, til fjells og på sjøen. En rekke kulturaktører setter også sitt preg på kommunen med festivaler og andre aktiviteter både sommer og vinter. Vi gjør også oppmerksom på fordelene ved avkortning av studielån og skattefordel ved å bo og jobbe i Finnmark.

Oppstart: Fra årsskiftet 2019/2020 (her kan vi være fleksible for den rette kandidaten).

Nøl ikke med å ta kontakt hvis du tror dette kan være rett jobb for deg. Klubbleder Yngve Grønvik (99368897) er også tilgjengelig for spørsmål.

Søknadsfrist: 8. september

Spørsmål og søknad rettes til ansvarlig redaktør og daglig leder Ole-Tommy Pedersen – 936 11 107 /[email protected]

Hjemmeside: https://www.sva.no

Facebook: https://www.facebook.com/sorvaranger/

Firma: Sør Varanger Avis AS

Sør-Varanger Avis (SVA) kom med sin første utgave i mai 1949, fyller altså 70 år i 2019. Opplaget er på 2717. Redaksjonen utgir nettavis og tre ukentlige papiraviser. SVA har de siste årene kjempet seg opp fra en dyster økonomisk situasjon, og har nå levert overskudd to år på rad. Forrige opplagsmåling viste også et steg i riktig retning.

Avisa holder til i eget avishus med trykkeri i Kirkenes sentrum, og har per i dag 12 ansatte. I tillegg har vi selskap av NRKs Kirkenes-kontor med tre journalister.