Sør-Varanger Avis søker redaksjonssjef

Søknadsfrist: 31. juli 2018

Vi trenger deg som har et stødig journalisthode og har lyst til å sette din preg på avisa som mellomleder i redaksjonen, i tillegg til å skrive egne saker.

I grenselandet Sør-Varanger får du mulighet til å skrive om alt fra Storskog og storpolitikk til kulturliv og lokalidrett. Og fra store planer om oljeutvinning i Barentshavet til nyåpning av butikken på hjørnet. En av våre fire faste journalister slutter dessverre i sommer, og som erstatning søker vi etter en redaksjonssjef i fest stilling. I jobben vil du få ansvar for den daglige planleggingen av våre utgaver på nett og papir, i samarbeid med redaktøren og som tidvis stedfortreder. Oppfølging av debattsider, frilansere og andre satsinger er også aktuelle oppgaver. Samtidig inngår stillingen i turnusarbeid.

Her rekker man naturligvis ikke alt på en gang. Men målet er å finne en god oppgavefordeling, slik at vi både klarer de daglige brasene og får tid til å rette blikket mot prosjekter litt framover i tid.

Kan du krysse av på noen av de følgende punktene, kan det godt være det er deg vi er på jakt etter:

  • Journalistutdannelse eller annen relevant bakgrunn
  • Oppdatert på samfunn og politikk, og kjennskap til Sør-Varanger og Barentsregionen
  • Erfaring fra desk/reportasjeledelse.
  • God erfaring med journalistikk på digitale plattformer, foto og video.
  • Evnen til å både være allround-journalist, samtidig som du i perioder kan få anledning til å fordype deg i temaer du brenner for.

Vi ønsker også velkommen søkere som ikke nødvendigvis har avisbakgrunn, men som har god samfunnskunnskap og formidlingsevne. Det viktigste er at man kan vise journalistisk teft og nysgjerrighet, samt har en en vilje til å lære seg verktøyene og rutinene man trenger for å styre både egne og andres saker ut til leserne.

Førerkort klasse B er en forutsetning i vår langstrakte kommune, men ikke nødvendigvis fra dag én dersom du er underveis i prosessen. Å bo i Finnmark innebærer både skattefordeler og nedskriving av studielån. Det er i tillegg aktuelt å tilby dekking av flyttekostnader.

Tiltredelse høsten 2018 etter nærmere avtale.

Søknadsfrist: Snarest - innen 31. juli

Spørsmål om stillingene, samt søknad med CV og ev. arbeidsprøver, kan rettes til ansvarlig redaktør og daglig leder Ole-Tommy Pedersen:

[email protected] / 936 11 107.

Spørsmål kan også rettes til klubbleder Yngve Grønvik:

[email protected] / 993 68 897

Firma: Sør-Varanger Avis

Sør-Varanger Avis utgis i Kirkenes, og dekker Sør-Varanger kommune. Avisa har eget avishus med trykkeri, og har en svært sterk markedsposisjon i sitt nedslagsfelt. Opplaget i 2017 var på 2.945 eksemplarer. I tillegg til å trykke egen avis, trykkes også Østhavet i Vardø her en dag i uka.

Sør-Varanger Avis er for tida i avslutningsfasen av en stor omlegging av driften med en tøff nedbemanningsprosess. Avishuset har lagt bak seg et år som har vært krevende, men som har fått økonomien i pluss igjen. Vi har i dag en redaksjon på fem (inkludert redaktør/daglig leder). I bedriften jobber i tillegg til sju andre faste ansatte, samt deltidsansatte bud/pakkere. I mai 2019 feirer avisa sitt 70-årsjubileum.