Sommer- og tilkallings-vikarer i NTB og NPK

Søknadsfrist: 27. januar

rHar du lyst til å jobbe som journalist, fotograf eller med nyhetsgrafikk i et hektisk og spennende nyhetsmiljø? NTB og Nynorsk Pressekontor søker både sommer- og tilkallingsvikarer med brede samfunnskunnskaper, god arbeidskapasitet og evne til å jobbe hurtig og korrekt.

Vi leverer nyheter i tekst, bilder og grafikk til alle medieplattformer og til redaksjoner over hele landet. NTB og NPK holder til i Havnelageret i Oslo.

Vi leter etter dyktige medarbeidere til nyhetsredaksjonen, sportsredaksjonen, feature- og forbrukerredaksjonen, foto- og videoredaksjonen, nyhetsgrafikk og Nynorsk Pressekontor.

Søknadsfrist 27. januar. Kun elektroniske søknader

Nyhetsredaksjonen

Vi søker idérike og engasjerte personer med journalistisk erfaring og god nyhetsteft. Du må like å jobbe i et hektisk nyhetsmiljø og takle mange ulike oppgaver i løpet av en arbeidsdag. Du må beherske å jobbe med nyheter både innenriks og utenriks. Vikarene vil gå i en skiftordning som innebærer både vakter på dagtid, kvelder og i helger.

Vi har også behov for tilkallingsvikarer, så ta gjerne med i søknaden om du er interessert i å være tilkallingsvikar i tillegg til sommervikar.
Ytterligere informasjon:
Nyhetssjef Nina M. Eldor ([email protected]),
nyhetssjef Anne Ånstad ([email protected]) eller
nyhetssjef Hilde C. Kristiansen ([email protected]).

Søk på stillingen her

Sportsredaksjonen

Vi søker nyhetsjournalister til NTBs sportsdesk. Du må ha journalistisk erfaring og kunne jobbe med varierte oppgaver i et hektisk nyhetsmiljø. Du må ha grunnleggende kunnskap om sport, nyhetsteft og vi forventer at du kommer med egne ideer.
Ta gjerne med i søknaden om du er interessert i å være tilkallingsvikar i tillegg til sommervikar.

Ytterligere informasjon:
Sportssjef Ole Kristian Bjellaanes ([email protected]).

Søk stillingen her.

Nyhetsgrafikk

Tegne og fortelle + kode. Vil du visualisere nyheter?

Vi søker etter en multimediejournalist/interaktiv utvikler som skal jobbe fram saker til vår nyhetstjeneste. Du elsker nyheter, er kreativ, idérik og nysgjerrig. Du har gode kunnskaper innenfor feltet visualisering av nyheter og har evnen til å jobbe selvstendig. Du brenner for å kommunisere visuelt, og ønsker å lage de nye måtene å fortelle historier på. Du har erfaring i bruk av og kunnskap om HTML5-programmering (html, CSS og javaScript). Erfaring eller utdannelse innen visualisering, informatikk eller journalistikk er en fordel.

Ytterligere informasjon:
Redaktør Per Christian Evensen Helme ([email protected])

Søk stillingen her.

Feature- og forbrukerredaksjonen

NTB Temas feature- og forbrukerredaksjon søker dyktige og idérike journalister. Du kommer til å jobbe med stoffområder som bolig, livsstil, populærvitenskap, forbruker og reise. Relevant journalistisk erfaring og sikker språksans vil bli vektlagt. Ta gjerne med i søknaden om du er interessert i å være tilkallingsvikar i tillegg til sommervikar.

Ytterligere informasjon: Redaktør Åshild Skadberg ([email protected])

Søk stillingen her.

Fotoredaksjonen

Vi søker selvstendige fotojournalister til å jobbe med nyheter, sport og streaming av levende bilder. Førerkort og eget fotoutstyr er en forutsetning. Det er en fordel om du disponerer egen bil. Fotojournalistene går i en turnus hvor det jobbes kveld-, helg- og beredskapsvakter. Kunnskap om Photo Mechanic, Photoshop og LiveU er en fordel.

Vi oppfordrer også frilansere som ikke bor i pendleravstand til Oslo til å søke. Fra tid til annen har vi behov fra bilder og video fra akkurat der du bor eller befinner deg. Vi har mange ulike enkeltoppdrag, og vil du være med å levere raskt og godt til norske medier hører vi gjerne fra deg!

Ytterligere informasjon: Fotosjef Jon Eeg ([email protected]).

Søk stillingen her.

Nynorsk Pressekontor

Tilkallingsvikarar og sommarvikarar

NPK søkjer sjølvstendige og allsidige journalistar for tilkalling i vinter/ vår i tillegg til sommarvikariat. Du må ha auge for å drive fram store og små saker, kunne skrive godt på nynorsk, fotografere, arbeide raskt og ha interesse for saker som vedgår lesarar i heile landet. Jobben vil innebere både desk- og reportarvakter, og vikarane må bu seg på å jobbe i turnus med seinvakter.

Meir informasjon: Redaktør Karoline Riise Kristiansen ([email protected])

Søk stillingen her.

Øvrig kontaktpersoner om sommervikariatene i tekstredaksjonene er nyhetsredaktør Geir Terje Ruud ([email protected])
For fotoredaksjonen
redaktør Christina Dorthellinger ([email protected]).
Klubbleder i NTB er Grethe Brandsø ([email protected])