Stillingsannonse:

Redaktør sakprosa

Søknadsfrist: 18. mai

Gyldendal Litteratur

Gyldendal Litteratur er en del av Gyldendal Norsk Forlag. Gyldendal Norsk Forlag AS er et ledende kunnskaps- og kulturforlag. Forlaget har ca. 400 ansatte og holder til sentralt i Oslo. Virksomheten er organisert i fire forlag – Gyldendal Litteratur, Gyldendal Akademisk, Gyldendal Undervisning, Gyldendal Rettsdata og to imprint – Tiden Norsk Forlag og Kolon Forlag. Forlagshuset inngår i Gyldendalkonsernet.Gyldendal Litteratur utgir bøker og digitale produkter for allmennmarkedet innenfor følgende områder: Norsk skjønnlitteratur, barne- og ungdomslitteratur, oversatt skjønnlitteratur, dokumentar- og faktalitteratur. Forlaget utgir i underkant av 300 titler årlig.

Stillingstype: Fast
Stillingsprosent: 100%

Vil du jobbe som redaktør på sakprosafeltet med særlig vekt på historie?

Sakprosaredaksjonen i Gyldendal Litteratur består i dag av åtte medarbeidere som er blant landets ledende på sitt felt. Redaksjonen gir ut mellom 40 og 50 bøker i året, både fakta- og dokumentarbøker, og den klare ambisjonen er å bli markedsledende.

Vi søker en redaktør som primært vil jobbe med tekst-/dokumentarbøker og med særlig vekt på historie. Arbeidet består blant annet av idéarbeid og konseptutvikling, utvelgelse og videreutvikling av manuskripter, samt aktiv rekruttering av nye forfattere. Som redaktør i sakprosaredaksjonen vil du jobbe tett med forlagssjef og andre redaktører i avdelingen, samt med salg- og markedsavdelingen og produksjonsavdelingen i Gyldendal Litteratur.

Den vi leter etter vet hva en god sakprosatekst er, og forstår hva som skal til for å gjøre et manus bedre. God og stilsikker språklig sans er nødvendig, og det forventes at du følger godt med i den norske sakprosafloraen og hvordan den utvikler seg. Sjangerforståelse og teft for tydelige og originale konsepter er også egenskaper vi ser etter.

Du vil få et særlig ansvar for å utvikle og jobbe med historiske dokumentarer, og bør således være godt oppdatert når det gjelder denne grenen av norsk sakprosa. Det er en klar fordel med bakgrunn fra forlagsbransjen eller annen relevant erfaring.

Vi kan tilby en spennende stilling i et forlagshus i utvikling, med solid økonomi og stor samfunnsmessig betydning. Vi har gode velferdsordninger og unike lokaler sentralt i Oslo. Vi ønsker oss en kollega som er idérik, engasjert og som bidrar til en god diskusjon og et godt arbeidsmiljø. Du må kunne jobbe selvstendig, ha gode samarbeidsevner og trives med å finne løsninger, tidvis under høyt tidspress. Til gjengjeld kan vi garantere en spennende og morsom arbeidshverdag.

Vi ser frem til å høre fra deg!

Spørsmål om stillingen

Reidar Mide Solberg
Forlagssjef
E-mail
Tlf: 909 26 779

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS