Stillingsannonse:

NTB søker utviklingsredaktør

Søknadsfrist: 1. oktober

NTB

NTB

NTB er et uavhengig nyhetsbyrå. Vi har i over 150 år vært en sentral aktør i norsk offentlighet. Våre redaksjoner overvåker, sorterer og dekker nasjonale og internasjonale hendelser døgnet rundt. Hver dag leverer NTBs journalister, fotografer og grafikere redaksjonelt innhold til nærmere 200 medier.

Samfunnsoppdraget vårt er å gi rask og pålitelig oversikt over de viktigste nyhetene.

Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse. Med over 300 millioner bilder, videoer og grafikker er vi Nordens største bildebyrå.

NTB er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som lokaltilpasset robotjournalistikk og mediebank.

Vi tilbyr mange ulike språk- og kommunikasjonstjenester til organisasjoner, offentlig sektor og næringslivet, som distribusjon av pressemeldinger, oppdragsfoto og skrivekurs

Vil du være med på å skape NTBs framtidige nyhetstjeneste?

NTB er landets største nyhetsleverandør. Vår ambisjon er å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Vi satser offensivt på fremtiden, både gjennom eksisterende tjenester og utvikling av nye områder. Vi søker nå en ambisiøs utviklingsredaktør til å lede redaksjonens videre digitale omstilling.

Vi leter etter en nysgjerrig og kreativ person med interesse for og erfaring med å drive redaksjonelt utviklingsarbeid. Ledelsesbakgrunn fra en nyhetsredaksjon og erfaring med å lede prosjekter vil være en fordel.

Utviklingsredaktøren vil få ansvar for å videreutvikle våre eksisterende formater og plattformer, for å i større grad tilpasse dem til kundenes behov i en digital nyhetsvirkelighet. Utviklingsredaktøren vil også få ansvaret for å drive redaksjonell produktutvikling, i nært samarbeid med vår utviklingsavdeling. Du vil få ansvaret for at nyhetsredaksjonen er i front på bruken av digitale arbeidsverktøy som sikrer at vi leverer en nyhetstjeneste i verdensklasse.

NTB har som ambisjon å være ledende på automatisering og utviklingen av robotjournalistikk, og utviklingsredaktøren vil også få ansvaret for å lede og koordinere den redaksjonelle delen av dette arbeidet.

Den vi se etter har:

  • Jobbet i en nyhetsredaksjon og har god kjennskap til det norske mediemarkedet.
  • God innsikt i og interesse for teknologi
  • Evne til å jobbe med innovasjon og produktutvikling.
  • Erfaring med prosjektledelse og gjerne kjennskap til Prince2agile-metodikk.
  • Erfaring med å ta beslutninger basert på analyse, innsikt og data
  • Lyst til å bidra med å utvikle NTBs organisasjon til å bli mer framtidsrettet og være en pådriver for kompetanseutvikling i redaksjonen.
  • Sterk strategisk forståelse

Vi kan tilby:

  • Et innovativt, ambisiøst og morsomt arbeidsmiljø, der ingen dager er like og nyhetstrøkket høyt.
  • En rolle der du blir sentral i NTBs strategi og utvikling, og får være med på å forme Europas mest innovative nyhetsbyrå
  • Arbeidssted i nyoppussede lokaler i Pressens Hus

Stillingen er en del av ledergruppen i NTB Nyheter og rapporterer til nyhetsredaktør.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med nyhetsredaktør Sarah Sørheim[email protected] eller 93429204.

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS