Stillingsannonse:

Norsk Journalistlag søker rådgivere til vår avdeling for arbeidsliv

Søknadsfrist: 25. august

Norsk Journalistlag

NJ er en uavhengig fagforening som arbeider for etisk, kritisk og fri journalistikk. NJ ivaretar journalistenes profesjonsfaglige interesser, opphavsrettigheter og rettigheter knyttet til lønns- og arbeidsforhold.

NJ har vel 8 000 medlemmer og tariffavtaler som omfatter de fleste mediebedriftene i Norge. I sekretariatet er vi 26 ansatte, samt politisk valgt leder og nestleder på fulltid. Vi holder til i Oslo sentrum.

Vil du være med å arbeide for rettighetene
til norske journalister?

Arbeidslivsavdelingen består for tiden av seks medarbeidere som utgjør et lite, men solid fagmiljø med bred juridisk og forhandlingsfaglig kompetanse. Avdelingen gir juridisk bistand/ advokattjenester til redaksjonelle medlemmer over hele landet, deltar i og leder tarifforhandlinger, samt fører tvistesaker på alle nivåer. Vi holder også kurs i lov- og avtaleverk, deltar i høringer og utviklingen av NJs politikk, samt gir bistand til NJs politiske ledelse.

Vi har nå to ledige stillinger i avdelingen.

  • Vi trenger deg som har interesse for, eller erfaring fra, kollektiv og individuell arbeidsrett. Fagforeningserfaring er et pluss. Har du deltatt i sentrale tarifforhandlinger er det nyttig, men viktigere er det at du har de personlige egenskaper som skal til for å føre forhandlinger, både kollektivt på sentralt nivå og individuelt for medlemmer.
  • En av stillingene blir særlig viktig i arbeidet med NJs lønnsstatistikk. Du må ha glede av å arbeide med økonomiske beregninger og analysere informasjon til lokale og sentrale tarifforhandlinger. I denne stillingen er det nødvendig med sterk kompetanse på bruk av ulike programmer for å bearbeide slikt datamateriale.
  • Vi trenger også deg med kompetanse innen kollektiv og individuell opphavsrett, og som kan bistå politisk ledelse i saker om kollektiv vederlagsforvaltning.
  • Du må være løsningsorientert, kreativ, initiativrik, og ha gode kommunikasjonsevner. Det er viktig at du kan jobbe selvstendig, og du må også trives med å arbeide i team og dele kunnskap med andre.
  • Realkompetanse og personlige egenskaper er det viktigste når vi ansetter i disse stillingene. Din faglige plattform kan være jurist/advokat, økonom, journalist eller utdanning innen IT. Du kan være en erfaren tillitsvalgt, forhandler, eller ha annen relevant kompetanse. NJ er opptatt av å ha medarbeidere med ulike perspektiver og livserfaring.

I Norsk Journalistlag får vi mange interessante og utfordrende problemstillinger å bryne oss på. Det er kort vei mellom medlemmer og sekretariat, og vi snur oss raskt rundt når noe skjer.

NJ tilbyr:

  • Gode lønns- og arbeidsbetingelser.
  • Hybrid pensjonsordning med dagens høyeste satser.
  • En svært interessant bransje og godt kollegialt samarbeid.
  • Faglig oppdatering og utvikling. Er du jurist uten advokatbevilling, kan du få autorisasjon som advokatfullmektig i NJ.

Spørsmål om stillingene kan rettes til:

VISI Consulting som bistår oss på oppdraget gjennom partner Victor Sivertsen (tlf. 415 23 456), sekretariatsleder Hilde Tretterud (tlf. 975 88 099), avdelingsleder August Ringvold (tlf. 906 03 778), eller tillitsvalgt Mads Backer-Owe (tlf. 480 32 103).

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS