Stillingsannonse:

Foto: NAL
Foto: NAL

Nettansvarlig journalist søkes til arkitektnytt / arkitektur n

Søknadsfrist: 1. juni

Norske arkitekters landsforbund (NAL)

Norske arkitekters landsforbund (NAL) er en fagideell organisasjon som arbeider for å tydeliggjøre arkitektfagets samfunnsmessige betydning, bidra til et bærekraftig samfunn, bedre rammebetingelsene for arkitektur og fremme høy kvalitet i utøvelsen av faget. Vi har i mer enn 100 år arbeidet for å fremme god arkitektur og arkitekters felles interesser. Vi samarbeider med en rekke offentlige og private aktører for å bedre rammebetingelsene for arkitekter og arkitektur. NAL bidrar i utformingen av arkitekturpolitikk, og er en tydelig felles stemme for arkitekter i samfunnet. NAL har cirka 4300 medlemmer fordelt på 14 lokalforeninger. NALs sekretariat har 25 ansatte og holder til i Arkitektenes hus sentralt i Oslo.

Interessen for arkitektur og byutvikling i det norske samfunnet har aldri vært større enn den er i dag. Samtidig finnes det nesten ingen medier der de bygde omgivelsene våre blir underlagt kvalifisert journalistikk og faglig debatt.

Norske arkitekters landsforbund slår nå sammen redaksjonene for tidsskriftene Arkitektur N og Arkitektnytt for å skape tidenes løft for norsk arkitekturformidling. Målet er å utvikle et nytt kraftsenter med styrket satsning på både nett og papir.

Vi skal nå ut til norske arkitekter som jobber med bygninger, interiør og landskap, og i tillegg sette dagsorden og bidra til at det brede offentlige ordskiftet rundt arkitektur og byutvikling styrkes.

Vi søker derfor en nettansvarlig journalist i fast ansettelse i en 100 % stilling som kan bidra til å bygge opp en ny redaksjon og bidra til å heve kvaliteten på de journalistiske produktene vi gir ut.

Stillingen vil ha hovedansvar for publisering av stoff på nett og administrasjon av sosiale medier, men også produksjon av journalistisk innhold.

Arkitektur N og Arkitektnytt blir utgitt av Norske arkitekters landsforbund og er en av medlemsfordelene til både NAL og søsterorganisasjonene Norske interiørarkitekters landsforbund og Norske landskapsarkitekter.

Redaksjonen har en fri og uavhengig stilling i tråd med Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier (medieansvarsloven) og Redaktørplakaten.

Redaksjonen retter seg etter regler for god presseskikk slik disse er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Den nye redaksjonen vil:

 • Være Norges ledende formidler av arkitekturstoff på nett og på papir
 • Utvikle nye journalistiske formater for god formidling som når både fagmiljøene og den norske offentligheten
 • Dyrke frem en sterk intern kultur der alle ansatte bidrar til å utforme tidsskriftene som helhetlig prosjekt også utover den daglige innholdsproduksjonen
 • Skape en sosial og velfungerende arbeidsplass der motiverte medarbeidere stiller høye krav til hverandre og de produktene vi skal publisere.

For oss er det viktig at du:

 • Har erfaring med nettpublisering
 • Er genuint interessert i å utforske mulighetene digital teknologi har når det gjelder å kommunisere journalistisk innhold.
 • Er selvstendig, effektiv og med god teknisk erfaring
 • Er praktisk anlagt, fleksibel og flink til å samarbeide
 • Blir motivert av korte frister, høyt tempo og målbare resultater

Vi tilbyr:

 • Et faglig sterkt og ambisiøst arbeidsmiljø
 • Muligheten til å utvikle de produktene vi publiserer og arbeide ut egne formater
 • Å bli del av fagmiljøet til Norske arkitekters landsforbund
 • Fleksibel arbeidshverdag
 • Fokus på kompetanse- og personalutvikling
 • Konkurransedyktige lønns- og ansettelsesbetingelser

Innsendelse av søknad:

For spørsmål om stillingen, kontakt redaktør Gaute Brochmann på telefon 924 97 413

Søknad med CV, vitnemål og attester

Søknadsfrist tirsdag 1. juni

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS