Lyst på en spennende jobb som journalist i Forsvarets forum?

Søknadsfrist: 20. august 2018

Vi styrker satsingen på forsvaretsforum.no. Derfor trenger vi deg som brenner for å få frem nyheter og fortelle historier om menneskene som jobber i og med Forsvaret. Vi er på utkikk etter en dyktig medarbeider med god samfunnsforståelse. Jobben gir deg muligheter til å skrive om en av de største – og kanskje viktigste – institusjonene i Norge, Forsvaret.

Bli med og gjør forsvaretsforum.no til det viktigste stedet for forsvarsnyheter, og vær med på å forme hvordan vi fremover dekker nyheter om Forsvaret. Du bør være utadvendt og kontaktsøkende. Søker bør kunne vise til tidligere arbeid og resultater av journalistikk. Din jobb som journalist i Norges største fagblad om forsvar er viktig, fordi nettstedet og bladet F skal være et sted for meningsbryting, debatt og nyheter om forsvar og beredskap. Derfor vil du kunne jobbe med saker som også inneholder kritikk av forsvarssektoren. Forsvaretsforum.no samarbeider i dag med flere profesjonelle aktører innen grafikk, foto og nett.

Forsvaret forum er et uavhengig fagblad. Papirutgaven F gis ut seks ganger i året i et opplag på cirka 65 000 eksemplarer. Vi satser også sterkt digitalt og publiserer daglig aktuelle saker om Forsvaret på forsvaretsforum.no og i sosiale medier. Magasinet og de digitale produktene har som oppgave å formidle informasjon, reportasjer og debatt om Forsvaret. Forsvarets forum utgis av Forsvarets fellestjenester. Redaksjonen jobber etter Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Vår uavhengige stilling er forankret i Lov om redaksjonell fridom i media. Forsvarets forum er medlem av Fagpressen. Redaksjonen består av ti medarbeidere, ni i Oslo og en på Bardufoss.

Arbeidsoppgaver

 • Utføre journalistoppgaver på vår nettside - forsvaretsforum.no.
 • Bidra til satsingen på digitale plattformer/produkter i samråd med digitalredaktør
 • Levere egne reportasjer og saker til nett, samt bidra til papirutgaven
 • Bistå digitaldesk i tillegg til å produsere og publisere

Kvalifikasjoner

 • Utdanning på høyskole/universitet innen journalistikk/digitale medier
 • Digital kompetanse og erfaring med bruk av digitale arbeidsverktøy
 • Solid erfaring og forståelse for bruk av sosiale medier som journalistisk verktøy
 • Den ansatte må kunne sikkerhetsklareres for HEMMELIG før tiltredelse

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Det er en fordel om du har kjennskap til Forsvaret og erfaring med koding og publiseringsløsninger
 • Journalistisk/digital erfaring kan etter vurdering kompensere for manglende formell utdanning

Personlige egenskaper

 • Vi ser etter deg som har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne og som klarer å levere i høyt tempo, gjerne fra felt. I tillegg er god gjennomføringsevne og kreative evner noe vi vektlegger. Vi ønsker også at du kommer med egne ideer og saker, har høy arbeidskapasitet, er fleksibel og jobber godt både selvstendig og sammen med andre
 • Personlig egnethet tillegges stor vekt

Vi tilbyr

 • Et spennende arbeidsmiljø med engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere
 • Fleksibel arbeidstid, med mulighet for trening i arbeidstiden
 • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
 • En variert og spennende hverdag med hele Forsvaret som arbeidsfelt
 • Gode pensjons- og velferdsordninger
 • Lønn etter Statens lønnsregulativ som førstekonsulent, kode 1408, ltr 54-59, pt. kr 472.300 - 515.200, avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen lyses ut med forbehold om godkjenning av lønn. Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, og rekruttere personer med innvandringsbakgrunn. Som IA-virksomhet legger Forsvaret vekt på å legge til rette arbeidsforholdet for personer med redusert funksjonsevne.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Søknader uten attester og vitnemål blir ikke vurdert. Det blir gjennomført bakgrunnssjekk når sikkerhetsklarering gjennomføres.

Kontaktinfo:

Ole Kåre Eide, digital redaktør, 489 93 968

Paal Ravnaas, redaksjonssjef, 917 54 565

Søk på stillingen her: www.webcruiter.no

Søknadsfrist: 20. august 2018

Firma: Forsvaret

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser.

Forsvarets fellestjenester består av avdelinger som utfører oppgaver innen en rekke fagfelt. Som en del av Forsvarets fellestjenester bidrar du til å styrke landets forsvar på mange måter og nivåer.