Stillingsannonse:

Kunnskapsavisen Khrono satser i Bergen og Oslo. – Vi jakter på to redaksjonssjefer

Søknadsfrist 31. mars

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vi ser etter redaksjonelle ledere med solid journalistisk kompetanse og gode digitale ferdigheter.

Redaksjonssjefen i Oslo, vil sammen med redaksjonssjefen i Bergen, ha det daglige ansvaret for avisens totale nyhetsdekning og organisering av redaksjonen.

Våre to nye redaksjonssjefer må ha et engasjement for å drive utvikling av kritisk kvalitetsjournalistikk til en kresen og høyt utdannet målgruppe.

Redaksjonssjefene må være oppdatert på den digitale medieutviklingen og ha kunnskap om og/eller erfaring med publisering på ulike digitale plattformer. Kjennskap til høyere utdannings- og forskningssektoren, samt gode engelskkunnskaper vil være fordel. Begge stillingene inngår i Khronos ledergruppe og rapporterer direkte til ansvarlig redaktør.

Bergen:
Khrono skal bygge opp et sterkt redaksjonelt miljø i Bergen.
Redaksjonssjefen vil ha felles ansvar for videreutvikling av Khrono i tett samarbeid med ansvarlig redaktør og redaksjonssjefen i Oslo.

Redaksjonssjefen i Bergen vil i tillegg ha det daglige ansvaret for inntil seks medarbeidere plassert i Media City i Bergen der tre medarbeidere også skal produsere På Høyden (lokal nyhetsavis for studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen). Redaksjonssjefen i Bergen vil i tillegg til det strategisk videreutvikling av avisen, sammen med redaksjonssjefen i Oslo ha det daglige ansvaret for planlegging og gjennomføring av Khronos daglige nyhetsdekning og publiseringsplan, organisering av redaksjonen og daglig oppfølging av medarbeiderne.

Redaksjonssjefen i Bergen vil bli fast ansatt ved Universitetet i Bergen.

Oslo:
Khrono har i dag fire medarbeidere i Oslo, og redaksjonen skal også utvides i løpet av året.
Redaksjonssjefen får sammen med ansvarlig redaktør og redaksjonssjefen i Bergen overordnet ansvar for den videre utviklingen av Khrono.

Redaksjonssjefen i Oslo, vil sammen med redaksjonssjefen i Bergen, ha det daglige ansvaret for avisens totale nyhetsdekning og organisering av redaksjonen. Redaksjonssjefen i Oslo vil bli fast ansatt ved OsloMet - storbyuniversitetet.

Vi søker deg som:

  • har redaksjonell ledererfaring
  • har erfaring med nyhetsjournalistikk
  • har en involverende og inkluderende lederstil
  • har god kjennskap til den digitale medieutviklingen
  • er nysgjerrig på ny teknologi og holder deg faglig oppdatert
  • har gode skriveferdigheter journalistisk og ortografisk
  • har journalistisk integritet, erfaring med presseetiske vurderinger og god kunnskap om Vær Varsom-plakaten.

For å lykkes som redaksjonssjef må du være en dyktig relasjonsbygger.
Det betyr at du må klare å motivere og samarbeide godt med både medarbeidere og kollegaene i ledergruppen. Du har stor arbeidskapasitet, er iderik og liker å jobbe i en redaksjon med høyt tempo.

Det er dessuten helt avgjørende at du er systematisk, strukturert og planmessig i måten du jobber på, og du må ha evnen til å kommunisere klart og tydelig. Khrono jobber tett på kildene, og du må ha en sterk journalistisk integritet og trygge etiske vurderinger. Det er også viktig at du har et godt og stabilt humør.

Redaksjonssjefens oppgaver vil i hovedsak være:

  • overordnet strategisk ansvar for og videreutvikling av Khrono journalistisk og digitalt
  • daglig ledelse av redaksjonen journalistisk og personalmessig
  • planlegge og følge opp avisens nyhetsdekning, veiledning og oppfølging av
  • redaksjonens medarbeidere
  • turnusplanlegging
  • oppbygging, planlegging og overordnet ansvar for studentredaksjoner i Bergen og Oslo
  • igangsette og følge opp relevante samarbeidprosjekter

Vi tilbyr:

  • en utfordrende jobb i en nyhetsredaksjon med høyt tempo i utvikling og vekst
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Stilling som seksjonssjef (kode 1211) i lønnstrinn 75 - 80 (for tiden kr 695.600 - 802.600) i det statlige lønnsregulativet. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderesarbeidssted Oslo og Bergen
  • medlemsskap i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordningar

Utfyllende opplysninger om stillingen kan du få ved å henvende deg til: rekrutteringsrådgivere Gro Møllerstad, tlf. 915 59 752, eller Åsta Braathen, tlf. 989 01 025, i Hodejegerne AS, eller ansvarlig redaktør Tove Lie i Khrono, tlf. 913 22 012.

Frist 31.03.2019

SØK STILLINGEN HER

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mogleg grad speile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne blir oppfordret til å søke stillingen.

Opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført på søkerlisten. Dersom forespørselen ikke blir tatt til følge, skal søkeren varsles om dette.

Firma: Khrono

Khrono er en digital nyhetsavis for høyere utdanning og forskning. Nå skal vi vokse.
Khrono er finansiert av ni ulike universiteter og høgskoler i Norge og skal i løpet av året bygge opp en egen redaksjon plassert i Media City i Bergen, åpne korrespondentkontor i Brussel, samt styrke redaksjonen i Oslo.
Vi ser etter medarbeidere som vil være med oss og videreutvikle en riksdekkende kunnskapsavis med høye redaksjonelle ambisjoner, mål om å sette dagsorden og skape debatt

Powered by Labrador CMS