Stillingsannonse:

Journalister i Oslo og Tromsø

Søknadsfrist: 5. juni

Bli med på Khrono-laget!

Khrono skal styrke den redaksjonelle satsingen i både Oslo og Bergen, og skal ansette to nye faste medarbeidere i Oslo. Alternativt kan en av stillingene vurderes opprettet i Tromsø, og søkere som ønsker Tromsø som arbeidssted må spesifisere dette i søknaden.

Khrono skal også ansette to ny journalister i Bergen og vi ønsker å se alle stillingene og samlet kompetanse i sammenheng.
Se egen utlysning på uib.no.

Hovedkravet er at dere må ha lyst til å være med på å lage og videreutvikle seriøs kvalitetsjournalistikk, samt delta i videreutviklingen av en digital nisjeavis for kunnskapssektoren. Vi ser den etter flermediale og gode nyhetsjegeren, den digitale historiefortelleren, deg med erfaring fra kjappe deskvakter til journalistiske graveprosjekter, den gode debattjournalisten og deg med kompetanse på innovasjon- og teknologiområdet, erfaring med video, fotojournalistikk, podcast, grafikk og/eller en kombinasjon av noe av dette.

Dere vil bli en del av en prisvinnende, voksende og inkluderende redaksjon med høyt tempo og høye journalistiske ambisjoner.

Dere vil bli en del av en prisvinnende, voksende og inkluderende redaksjon med høyt tempo og høye journalistiske ambisjoner. Les mer om Khrono her.

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være

 • å lage digitale nyhetssaker og reportasjer fra kunnskapssektoren
 • noe redigering, desking og publisering
 • håndtering av, og tilstedeværelse i, sosiale medier
 • flermedialt journalistisk arbeid (nett, video m.m.)

Dere må ha

 • journalistisk teft, gode idéer og en sterk motivasjon for å finne de gode journalistiske sakene i avisens nedslagsfelt
 • god forståelse for samfunn og politikk
 • utdanning på universitets- eller høgskolenivå, fortrinnsvis journalistikk og/eller medieutdanning. Relevant praksis kan kompensere for formell utdanning.
 • erfaring fra flermedial journalistikk og publisering, eller annen relevant digital erfaring
 • gode norsk- og engelskkunnskaper

Vi ønsker at medarbeiderne skal bidra på en arbeidsplass og i et kreativt og pågående redaksjonelt miljø der det skal være morsomt, meningsfullt og faglig utfordrende å jobbe.

Dere er uredde og etterrettelige med stor arbeidskapasitet og engasjement. Dere har gode relasjonelle evner, og kan bygge tillit i universitets- og høgskolemiljøene samtidig som dere ivaretar den kritiske og uavhengige redaksjonelle linjen til avisen.

Kjennskap til høyere utdanning og forskning ved landets universiteter og høgskoler vil være en fordel.

Khrono er en riksdekkende avis og en del reising må påregnes.

Vi kan tilby dere

 • å være med på en spennende videreutvikling av en hurtigvoksende nisjeavis på nett
 • utfordrende arbeidsoppgaver og en arbeidsplass med mye latter og høyt tempo
 • fleksibel arbeidstid med noen faste vakt- og turnusordninger og gode velferdsordninger
 • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse

Khrono ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen.
Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Søker må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Originaler må fremvises ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at alle kandidater skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1434 rådgiver, i lønnsspenn 442 400 – 586 500 kroner i året. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt gjerne:

Ansvarlig redaktør Tove Lie, tlf: 913 22 012 eller [email protected]

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk.

SØK STILLINGEN HER

Ref: 19/05402

OsloMet har implementert Charter & Code og er sertifisert av EU kommisjonen til HR Excellence in Research (HRS4R).

Firma: Khrono

OsloMet - storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet har studiesteder i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika. OsloMet er et attraktivt studie- og arbeidssted og en aktiv del av storbyregionens samfunns-, arbeids- og kulturliv.

Nettavisen Khrono er en uavhengig nyhetsavis for alle som er interessert i høyere utdanning og forskning. Avisen er eid av OsloMet - storbyuniversitetet og blir fra 2019 også finansiert av åtte andre høgskoler og universiteter. Nettavisen gis ut av et eget styre.

OsloMet deltar i EU nettverket for mobilitet av forskere Euraxess.