Stillingsannonse:

Journalist søkes til ShippingWatch i Oslo

Søknadsfrist: 14. september

Har du lyst til å lage uavhengig, kritisk og rettferdig næringslivsjournalistikk om nordeuropeisk shipping? ShippingWatch søker reporter i Oslo.

ShippingWatch søker en dyktig næringslivsjournalist som vil være med på å sikre den konstante veksten, vi har hatt siden starten i mars 2012. Med lesere over hele verden har ShippingWatch i dag etablert seg som det mediet ledere og beslutningstagere abonnerer på dersom de vil følge den maritime industrien i Nord-Europa tett. Det gjelder både innen skipsfart, offshore og logistikk.

Ambisjonen vår er ikke å dekke selskaper eller begivenheter i hver eneste krok i verden. Men vi vil være de beste innen vårt geografiske område,
hvor de tre maritime hub-ene Oslo, København og Hamburg er vår hjemmebane.

Dersom du har erfaring med, eller særlig interesse for det maritime område i et forretningsmessig perspektiv, kan du bli ShippingWatchs nye medarbeider og vår første shipping-journalist med base ved det nye kontoret vårt i Oslo. Her sitter det allerede fem journalister fra vårt nyetablerte FinansWatch (finanswatch.no).

Sammen med 13 danske søstermedier og FinanzBusiness i Frankfurt utgjør de Watch Medier – et av de raskest voksende mediehus på det danske mediemarkedet – eid av Danmarks største avishus; JP/Politikens Hus.

Du må beherske engelsk flytende og hvis du kan skrive på engelsk er det en fordel. Du skal jobbe veldig tett med ShippingWatch-redaksjonen i København,
som lager de danske og engelske nyhetsbrevene vi sender ut hver dag.
Vi dekker allerede den maritime industrien i Norge tett, både innen shipping og offshore og vi har mange lesere i Norge. Men vi tror på at det er grunnlag for mer, og at vi kan komme enda tettere på selskaper og personer.

Vi leverer daglig et raskt nyhetsoverblikk, men vår eksistensberettigelse er evnen til å utvikle og forfølge selvstendige og unike vinkler, sette dagsorden – men og å sette dagsordenen i rett sammenheng. Du må mestre begge deler.

Redaksjonen vår er en dynamisk blanding av ungt talent og garvede folk.
Felles for alle er lysten til å lage næringslivsjournalistikk på en ny måte.
Vi tror på at fremtidens næringslivsjournalistikk leveres digitalt av journalister som vet hva de skriver om.

Alle våre medier er abonnementsfinansierte og det stiller store krav til kvalitet og troverdighet, kombinert med den hurtigheten og produktiviteten et nettbasert nyhetsmedium krever.

Vi forventer at du:

  • Har erfaring med næringslivsjournalistikk
  • Kan inngå i et fellesskap og ta ansvar
  • Kan utvikle og følge opp selvstendige vinkler
  • Kan sette deg inn i komplekse problemstillinger
  • Finner det interessant å fordype deg i, og bli ekspert på et nisjeområde
  • Kan kombinere kvalitet med hurtighet
  • Kan holde dampen oppe og levere hver eneste dag
  • Ikke er redd for å kaste deg ut i noe nytt
  • Behersker engelsk flytende

Oppstart og lønn etter avtale.

Du kan få vite mer om jobben ved å kontakte:
Redaktør Tomas Kristiansen på +45 2019 4308.

Send en e-post med søknad og CV til [email protected]

SØK STILLINGEN HER: