Stillingsannonse:

Journalist i NRK Kultur Digital

Søknadsfrist: 7. november

NRK

NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Har du lyst til å bli journalist hos oss? Sentrale oppgaver er å skape journalistikk i NRK Kultur. Vi ønsker å jobbe med deg som er initiativrik og som får innholdet vårt til å skinne.

NRK Kultur er NRKs fagavdeling for kulturjournalistikk og formidling av kulturopplevelser. Avdelingen leverer innhold til NRK.no, sosiale medier, radio/NRK Radio, podkast og TV/NRK TV. Kulturstrategien er sentral i det daglige arbeidet vårt. Vi skal gi flere tilgang til kulturinnholdet ved å behandle brede kulturuttrykk med nysgjerrighet, og åpne smale kulturuttrykk for flere. Stillingen er knyttet til enheten for Kultur Digital, som for tiden har fire prosjekter: Kulturfeature, NRK Musikk, Kulturanmelderi og Kulturpublisering. Denne stillingen er i Kulturpubliseringsprosjektet, som hovedsakelig jobber med de store satsingene på tvers av avdelingen og NRK, og med innhold i formatene lister, video, small, quiz, story, bilder, strøm og historier.

Vi oppfordrer folk med flerkulturell kompetanse til å søke!

Ansettelsesform: Vikariat

Arbeidsoppgaver

 • Lage innhold til NRK.no og sosiale medier med et ekstra ansvar for å løfte kulturfeltet
 • Bidra til at NRK Kultur innfrir kravene i bestillingene og i strategiene, og oppfyller kulturoppdraget

Kvalifikasjoner

 • Utdanning innen journalistikk på høgskole- eller universitetsnivå er en fordel. Praktisk erfaring kan veie opp for manglende formell utdanning
 • Kjent med NRKs oppdrag, NRKs innholds- og publiseringsstrategi, retningslinjer for innhold til NRK.no, sosiale medier
 • God formidlingsevne og teft for publisering. Du skjønner hva som må til for at publikum skal stoppe opp og finne kulturinnholdet
 • Beherske de verktøy som til enhver tid er i bruk, som f.eks Polopoly, Premiere, Photoshop og Digas. Du må også lett kunne lære deg nye verktøy
 • Erfaring med produksjon og publisering, og å tenke innhold og form på ulike plattformer i tråd med NRKs strategi
 • Journalistfaglig trygg og ha god kunnskap om retningslinjer og regelverk for de aktuelle plattformene
 • Sikker språkføring

Personlige egenskaper

 • Du synes kulturjournalistikk er en viktig del av allmennkringkasteroppdraget
 • Du er opptatt av publikums behov og jobber innsiktsbasert
 • Du er ryddig og analytisk
 • Ambisiøs og modig
 • Du er god til å samarbeide og jobber også godt selvstendig

Vi tilbyr

NRK Kultur er et kreativt, utviklende og spennende sted å jobbe. Dine nye kollegaer har stor fagkompetanse innenfor et bredt kulturfelt og vi lærer og utforsker hele tiden nye ideer sammen for å sikre et best mulig tilbud til publikum. I tillegg til stilling i Norges ledende redaksjon for kultur får du mulighet til å bidra i en redaksjon som fortsatt er i støpeskjeen, og på den måten sette ditt fotavtrykk på leveransene. NRK har gode pensjons- og forsikringsordninger. Eget treningssenter for medlemmer i bedriftsidrettslaget. Barnehage for barn av ansatte, adgangskontrollert sykkelparkering og tilgang til bilparkering med 25 ladestasjoner for elbil.

Kontaktinformasjon

Helene Hillestad
redaksjonssjef 92850118

Aaste Kveseth
redaksjonsleder 93452112

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS