Stillingsannonse:

Forsvarets forum feirer 1150000 sidevisninger. Her representert ved journalist Svein Arstad, utviklingsredaktør Silje Kampesæter, ansvarlig redaktør Stian Eisenträger, ansvarlig utgiver Arne Opperud (FFT), avtroppende redaktør Erling Eikli og journalist Andrea Rognstrand. Foto: Krister Sørbø, Forsvarets forum
Forsvarets forum feirer 1150000 sidevisninger. Her representert ved journalist Svein Arstad, utviklingsredaktør Silje Kampesæter, ansvarlig redaktør Stian Eisenträger, ansvarlig utgiver Arne Opperud (FFT), avtroppende redaktør Erling Eikli og journalist Andrea Rognstrand. Foto: Krister Sørbø, Forsvarets forum

Forsvarets forum søker nyhetsredaktør

Søknadsfrist: 21. mai

Forsvarets forum

Forsvarets forum gir ut nettavisen forsvaretsforum.no, magasinet F og podkasten Krig og sånn, som formidler informasjon og debatt om Forsvaret. Redaksjonen har en fri og uavhengig stilling i henhold til Medieansvarsloven og følger Redaktørplakaten.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne . Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres.

Vil du vinne kampen om de viktigste forsvarsnyhetene?

Forstår du endringene mediebransjen gjennomgår, og har klare meninger om hvordan en redaksjon bør formes og utvikles for å møte disse endringene? Er du en dyktig og tydelig redaksjonell leder med et sterkt driv og solid gjennomføringsevne? Har du en klar visjon for hvordan å skape digital vekst og vinne kampen om de viktigste forsvarsnyhetene? Vi kan love mange spennende og meningsfulle oppgaver til den rette kandidaten.

Forsvarets forum er inne i en spennende digital vekstfase. Vi har som mål å være den største, beste og meste relevante leverandør av nyheter om Forsvaret og sektoren, samt forsvars- og sikkerhetspolitikk. Vi ønsker å spre kunnskap og vekke engasjement gjennom å gi grundig innsikt og unike leseropplevelser, og sette dagsorden med undersøkende, kritisk og konstruktiv journalistikk, og derigjennom bidra til å forbedre Forsvaret.

Forsvarets forum er en ambisiøs redaksjon med 10 redaksjonelt ansatte, og er lokalisert på Akershus festning i Oslo. En medarbeider har kontor i Nord-Norge. Forsvarets forum blir utgitt av Forsvarets fellestjenester på oppdrag fra forsvarssjefen. Redaksjonen skal ha en fri og uavhengig stilling i tråd med Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier (medieansvarsloven) og Redaktørplakaten. Redaksjonen skal rette seg etter regler for god presseskikk slik disse er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Vår nyhetsredaktør har fått ny stilling, og vi søker nå etter hennes etterfølger.

Arbeidsoppgaver

 • Som nyhetsredaktør får du en sentral og viktig rolle med det operative ansvaret for størstedelen av redaksjonen, i tillegg til delegert publisistisk ansvar
 • Du skal lede og prioritere ressursene slik at vi har den beste formidlingen av nyheter om Forsvaret, forsvars- og sikkerhetspolitikk på alle plattformer til en hver tid
 • Du skal planlegge den daglige produksjonen, utøve aktiv reportasjeledelse og legge publiseringsløp for våre nyhetssaker på alle plattformer
 • Du skal også følge med på utvikling og trender i mediebransjen og bidra til at redaksjonen ligger i front, blant annet i bruken av nye redaksjonelle verktøy og systemer, journalistiske metoder og fortellerteknikker
 • I Forsvarets forum forventes det at alle bidrar i den daglige, journalistiske produksjonen, også redaktørene

Stillingen rapporterer til ansvarlig redaktør, er vedkommende sin stedfortreder og nestkommanderende, og inngår i ledergruppen i Forsvarets forum. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Forsvarets forum er en redaksjon i kontinuerlig utvikling, og stillingens innhold og ansvarsområder må forventes å kunne bli endret over tid.

Kvalifikasjoner

 • Minimum tre års høgskole- eller universitetsutdanning (bachelornivå) innen relevante fag, for eksempel journalistikk, statsvitenskap, samfunnsfag, rettsvitenskap, teknologi eller økonomi
 • Minst fem års erfaring som journalist og erfaring med redaksjonell ledelse.
 • Gode lederegenskaper og dokumentert ledererfaring, i tillegg til solide og dokumenterte resultater.
 • Høy faglig integritet og god journalistisk vurderingsevne
 • Svært gode kunnskaper om presseetikk og norsk lovgivning om media
 • Solide kunnskaper om, og gjerne erfaring fra, Forsvaret, forsvars- og sikkerhetspolitikk

Annen utdanning og solid relevant arbeidserfaring kan etter vurdering kunne kompensere for manglende formell utdanning.

Personlige egenskaper

Vi vil at du som nyhetsredaktør;

 • har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk
 • må ha svært gode lederegenskaper, kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • har særlig god rolleforståelse som redaksjonell leder i et redaktørstyrt, journalistisk fagmedium som eies og utgis av Forsvaret
 • har en tydelig og klok tilnærming til folk, og er flink til å bygge tillit. Du er positiv og initiativrik, dyktig til å motivere, og arbeider godt både selvstendig og tett sammen med andre.
 • er analytisk, har et skarpt strategisk blikk og god helhetsforståelse
 • er flink til å gjøre harde prioriteringer, jobber godt under tidspress og har stor gjennomføringskraft
 • har stor interesse for å anvende statistisk innsikt for å nå ut med vår journalistikk til så mange som mulig

Det er en forutsetning at du holder deg faglig oppdatert både innen journalistikk og teknologi, og har vilje og evne til omstilling for å møte en medievirkelighet som er i rask endring. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju fortløpende. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Vi tilbyr

Lønn etter Statens lønnsregulativ som seniorrådgiver, kode 1364, lønnstrinn 68 - 76, pt. kr 618 600 - 726 400 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.

Stillingen gir gode muligheter for personlig og faglig utvikling med mange spennende arbeidsoppgaver og utfordringer, samt fleksibel arbeidstid. Forsvaret har gode pensjons- og velferdsordninger, med blant annet mulighet for trening i arbeidstiden.

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS