Er du en datanerd som ønsker å avsløre, undersøke, vise og fortelle gode historier gjennom smart arbeid og fiffig presentasjon?

Søknadsfrist: 23. desember

Vi ser etter deg som elsker tall, data, systematisering og sortering, og som er grunnleggende nysgjerrig og har stor interesse for nyheter.

Du har høy IT-kompetanse og liker å jobbe selvstendig, men også i team.

TV 2 ønsker å bygge opp et kraftsenter for nyhetsjournalistikk i Bergen. Vi skal både styrke redaksjonene på nyheter og sport, og bygge opp gode samarbeidsarenaer i Norges mest spennende medieklynge med blant annet Senter for undersøkende journalistikk i spissen.

TV 2 trenger deg som er samfunnsengasjert og kreativ, som har stort pågangsmot og som ønsker å utfordre og utvikle journalistikken gjennom bruk av teknologi.

Kvalifikasjoner:

  • Du er sta, kreativ og gir deg ikke før du finner svar eller løsninger, enten ved å utforske og systematisere eller ved å finne vanskelig tilgjengelig informasjon ved hjelp av digitale verktøy og/eller kode.
  • Du forstår store komplekse systemer, og evner å forenkle og forklare.
  • Du har svært god Excel-kompetanse og erfaring med databaser.
  • Du er glad i statistikk og kjenner helst til hvordan du finner offentlige tall, registre og tilganger.
  • Vi ser gjerne at du kan både koding og har kompetanse på APIer, eller kan Python og/eller Java.
  • God kunnskap om datasikkerhet, samt digital kildekritikk og kildehåndtering, er en forutsetning.
  • Erfaring med prosjektarbeid er en fordel.

Vi ønsker at du har ideer til journalistiske prosjekt der du kan bidra med din kompetanse.

Du vil få stor innflytelse på eget arbeid og utvikling av prosjekter, og anledning til å jobbe sammen med en dyktige journalister, samt i samme miljø som en rekke teknologer og utviklere i Sumo og tv2.no.

Har du noen spørsmål vedrørende stillingen?

Ta kontakt med

Bjarte Trettenes - redaksjonssjef, tlf : 414 21 830

Henrikke Helland - klubbleder, tlf: 911 36 639

SØK STILLINGEN HER

Firma: TV 2

TV 2 har hovedkontor i Media City Bergen, en ledende medieklynge sentralt plassert i Bergen.

Her samles aktører innen media, teknologi, utdanning og forskning, som Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2 og deler av Institutt for informasjons- og medievitenskap.

TV 2 er Norges største kommersielle TV-kanal og et av landets sterkeste merkevarer. Kanalen er en del av mediehuset TV 2, der virksomheten omfatter både lineær-TV og strømme-TV, samt Norges raskest voksende nyhetsnettsted, TV2.no. Mediehuset TV 2 står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no og TV 2 Skole.

Selskapets visjon er å skape uforglemmelige øyeblikk, mens de grunnleggende verdiene er å sjarmere, engasjere og utfordre.

TV 2 driver betydelig forretningsutvikling knyttet til morgendagens medier.