Stillingsannonse:

Arbeidstilsynet søker kommunikasjonsrådgiver til presse/nyheter

Søknadsfrist: 25. april

Arbeidstilsynet –
for et godt arbeidsliv!

Arbeidstilsynet kontrollerer at arbeidsmiljøloven følges, og vi gir veiledning til ledere og ansatte om hvordan de kan bidra til et godt arbeidsmiljø for seg og sine kolleger. Vi fører tilsyn med arbeidsplasser over hele landet, og vi gir råd og informasjon om arbeidsmiljø på arbeidstilsynet.no, telefon, chat, e-post og på Facebook. Etaten har 650 ansatte og er underlagt Arbeids- og sosialdepartementet.


www.arbeidstilsynet.no

Har du lyst til å jobbe for et godt arbeidsliv i Norge?

Et av Trondheims mest spennende kommunikasjonsmiljø utvider teamet og søker etter en ny rådgiver/seniorrådgiver for å styrke Arbeidstilsynets kommunikasjon i media og digitale kanaler. Vi er en etat med et viktig samfunnsoppdrag, og vi opplever stor interesse fra allmennheten og fra pressen. Vår nye medarbeider må ha solid erfaring fra medierelatert kommunikasjonsarbeid og/eller erfaring fra media. Du har evne til å tenke strategisk i kombinasjon med operativt arbeid i et til tider hektisk miljø. Du brenner for å fortelle gode historier i tekst, video og bilder i Arbeidstilsynets kanaler, og du har lyst til å være med å sette Arbeidstilsynets tema på dagsorden gjennom mediehåndtering og produksjon av nyheter.

Du kommer til et stort og kompetent fagmiljø i Seksjon for samfunnskontakt og kanaler med 12 medarbeidere. Teamarbeid og kompetansedeling er en viktig del av arbeidshverdagen.

Seksjon for samfunnskontakt og kanaler er en av fem seksjoner i Avdeling for kommunikasjon og brukerdialog. Seksjonen har et ansvar for strategisk og helhetlig kommunikasjon på vegne av Arbeidstilsynet: presse, sosiale medier, samfunnskontakt og omdømmearbeid, internkommunikasjon, lederstøtte og digital kommunikasjon.

Arbeidsoppgaver

 • Proaktivt og reaktivt mediearbeid
 • Bistå i omdømmearbeid og følge samfunnsdebatten på arbeidsmiljøområdet for å identifisere og ta tak i strategiske kommunikasjonsmuligheter
 • Bistå ledere og fagfolk som skal uttale seg i media
 • Innholdsproduksjon til Arbeidstilsynets kanaler
 • Du inngår i et team som jobber med hele spekteret av Arbeidstilsynets tema, og du vil få et særlig ansvar for mediearbeid knyttet til Arbeidstilsynets innsats mot arbeidslivskriminalitet

Kvalifikasjoner

 • Solid erfaring fra medierelatert kommunikasjonsarbeid og/eller medieerfaring
 • God skriftlig fremstillingsevne
 • God forståelse for strategisk bruk av kanaler og evne til å se alle våre kanaler i sammenheng
 • God kompetanse på sosiale media er en fordel, både operativt og strategisk, med tanke på innholdsproduksjon og utvikling
 • God samfunnsforståelse
 • Høyere utdanning og relevant yrkeserfaring

Personlige egenskaper

 • Evne til å jobbe strukturert og målrettet, både selvstendig og i team
 • Initiativrik og trives med å jobbe både med henvendelser fra media og med proaktivt mediearbeid
 • Trives med høyt tempo og flere oppgaver parallelt
 • Resultatorientert og med stor gjennomføringskapasitet
 • God samarbeidsevne og formidlingsevne
 • Glimt i øyet og bidrar positivt både faglig og sosialt

Vi tilbyr

En spennende og givende jobb i et trivelig og sterkt kommunikasjonsfaglig miljø.

Stillingen lønnes som rådgiver/seniorrådgiver i kode 1434/1364 i Statens lønnsregulativ. Lønnsplassering etter kvalifikasjoner, plassert innenfor kr. 515 000 – 730 000,-. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse.

Arbeidstilsynet legger til rette for personlig og faglig vekst gjennom flerfaglig samarbeid, kompetansedeling, og stor grad av selvstendighet. Vi har en organisasjonsform som gir kort avstand mellom ansatte og ledelse.

Det er viktig for Arbeidstilsynet å gjenspeile befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss som en inkluderende arbeidsplass og tilrettelegger arbeidshverdagen dersom du har behov for det. Har du i perioder vært uten arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke jobb hos oss.

Ansatte i Arbeidstilsynet må ikke for egen eller andres regning drive eller ha annen økonomisk interesse i eller være ansatt i virksomhet som er underlagt Arbeidstilsynets tilsyn. De må heller ikke ta i mot oppdrag eller være med i styre, representantskap eller tilsvarende organ i slik virksomhet. I særlige tilfeller og når det vurderes å være uten skade for tjenesten, kan Arbeidstilsynets direktør gjøre unntak fra forbudet.

Søkere kan be om at søknaden unntas offentlighet. Dette må begrunnes i søknaden. Søkere vil bli kontaktet dersom begrunnelsen ikke oppfyller vilkårene for unntak.

Du finner oss i Prinsens Gate 1, 7013 Trondheim, Norge

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS