Ansvarlig redaktør for Utdanning

Søknadsfrist 22.04.18

Vår ansvarlige redaktør gjennom 27 år Knut Hovland pensjonerer seg, og vi søker hans etterfølger. Vi er på jakt etter en redaksjonell leder som har solid journalistisk vurderingsevne, stor arbeidskapasitet og et godt visuelt blikk.

Redaktøren skal lede arbeidet med å videreutvikle Utdanning både på papir og digitalt. Det betyr at våre nye ansvarlige redaktør bør ha noe erfaring med å gå inn i digitale brukermønstre og verktøy.

Vi kan tilby en redaktørjobb med store muligheter for å drive redaksjonelt utviklingsarbeid i et populært medlemsblad.

Utdanning redigeres i henhold til Redaktørplakaten og er medlem av Fagpressen. Utdanning fikk Fagpresseprisen i 2017 og 2004, Fagpressens gravepris i 2013 og samme pris igjen i 2017 , samt Fagpressens journalistpris i 2016.

Redaktøren har personalansvar for 5 skrivende journalister, 2 seksjonsledere samt 4 redaktører for tidsskriftene første sted, Bedre skole, Yrke og Spesialpedagogikk. Aktuelle kandidater må derfor ha erfaring med personalledelse og være administrativt ryddig. Vi ser for oss at vår neste redaktør har utdanning fra høgskole eller universitet, men bred og solid realkompetanse kan oppveie for manglende formell utdanning.

Ytterligere kvalifikasjoner:

  • Solid samfunnsinnsikt og politisk forståelse
  • Fordel med kunnskap om utdanningssektoren
  • Fordel med erfaring fra reportasjeledelse
  • Strukturert og med gode samarbeidsferdigheter

Vi kan tilby et hyggelig og faglig spennende arbeidsmiljø. Utdanning har egne redaksjonslokaler i samme bygg som Utdanningsforbundet i Oslo sentrum.

Lønn etter avtale.

Spørsmål om stillingen kan rettes til vår rådgiver hos Hodejegerne AS,

Gro Møllerstad, tlf. 915 59 752.

Gå inn hos www.hodejegerne.no for å legge inn søknad innen 22. april.

Søknadsfrist: 22. april 2018

Firma: Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet er Norges nest største fagforbund med over 175 000 medlemmer fra alle deler av utdanningsfeltet – fra barnehage til universitet og høgskole. I det sentrale sekretariatet i Utdanningsforbundet er det 200 ansatte. Bladet Utdanning distribueres i et opplag på 164.338 på papir (per 1. halvår 2017) og som eblad. Magasinet har bred dekning innen samtlige skoleslag, fra barnehager til høyskoler og universitet. Utdanning inneholder faglig og politisk stoff med tilknytning til pedagogikk, barnehage og skole.