Stillingsannonse:

Vil du være med å utvikle Bodø Nu videre?

Søknadsfrist: 10. oktober

Bodø Nu

Bodø Nu er en hardtsatsende og prisbelønt nettavis i Bodø. De siste årene har vi hatt en sterk digital utvikling. Vi har klare og høye mål for fremtiden. Bodø Nu ble etablert i 2002 og er en del av Nu Publishing som består av Bodø Nu, Rana No, Vefsn No og Lynx. Nu Publishing ble i desember 2019 kjøpt av Amedia-konsernet som et ledd i en offensiv satsing på lokaljournalistikk. For mer informasjon, se bodonu.no. Amedia er landets største utgiver av redaktørstyrte medier og ledende på lokal avisutvikling. Daglig når konsernets medier mer enn to millioner lesere gjennom sine 89 lokalaviser, Nettavisen, Nationen, 11 lokale nettsteder og tre fagtidsskrifter. Med redaksjonelle medarbeidere over hele landet sørger vi for at våre lesere blir løpende oppdatert med nyheter og annet viktig innhold. Samtidig bidrar våre selgere og annonser til å skape verdi og effekt for annonsører over hele Norge. Amedia har også en omfattende trykkeri- og distribusjonsvirksomhet. Konsernet har 2.100 ansatte og omsatte i 2021 for 4,1 milliarder kroner. Amedia er sertifisert av Great Place to Work. Sertifiseringen bekrefter og er et bevis på at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe. Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider på Amedia.no og følg oss på LinkedIn.

Er du en tydelig redaksjonell leder med hjerte for god lokaljournalistikk? Trigges du av utfordringen om å styrke posisjonen i et marked hvor det er stor konkurranse om lesernes oppmerksomhet? Da kan stillingen som ansvarlig redaktør i Bodø Nu være noe for deg!

Bodø Nu skal være det lokale førstevalget for å finne informasjon om viktige hendelser. Vi skal sette nye temaer og spørsmål på dagsorden, vi skal synliggjøre lokalt næringsliv og samtidig ha en viktig rolle i å avdekke svakheter og kritikkverdige forhold. Avisa skal bidra til glede, lokalt engasjement og stolthet. Bodø Nu skal bidra til å skape fellesskap og samhørighet i lokalsamfunnet.

Vi ønsker oss en ansvarlig redaktør som setter Bodø Nu sine lesere først, og som kan benytte innsikt og analyse for å sørge for at avisa endrer seg i takt med leserne og samfunnet. Redaktøren har ansvar for å forvalte den publisistiske plattformen ved å være en garantist for at avisen ivaretar sin uavhengighet, saklighet, relevans og samfunnsansvar.

Vi leter etter en ansvarlig redaktør som er presseetisk stødig, har en sterk journalistisk kraft og et ønske om å ta en synlig rolle utad for å utvikle Bodø Nu videre. Vi ser etter en leder som videreutvikler det vi er gode på. Samtidig må vår nye redaktør ha mot til å tenke nytt, og evne å inspirere og motivere medarbeiderne til å bygge avisens posisjon.

Dette er en stilling i en toledermodell, hvor administrative oppgaver er lagt til daglig leder i Nu Publishing. Vår nye redaktør blir en del av nettverket av redaktører i andre Amedia aviser og inngår i topplederkollegiet i Nu Publishing.

For å lykkes i stillingen er det avgjørende å være god til å utvikle velfungerende team og ha sans for god organisering og drift. Vår nye redaktør må være lyttende, tillitvekkende og ta hver medarbeider på alvor. Sterke samarbeidsevner er avgjørende, og vi ønsker en tydelig og stødig leder.

Ansvarlig redaktør har lederansvar for 7 faste medarbeidere og en stab med frilansere og rapporterer til styreleder i Nu Publishing.

Den vi ser etter har disse kvalifikasjonene:

  • Redaksjonell ledererfaring med dokumenterte resultater

  • Solid innholds- og publiseringskompetanse

  • Relevant høyere utdanning, f.eks. fra journalistikk, kommunikasjon eller statsvitenskap. Redaksjonell ledererfaring kan kompensere for utdanning.

  • Solid forståelse for medieutvikling og digitalisering

Vårt løfte til deg:

Ny ansvarlig redaktør i Bodø Nu får mulighet til å dra veksler på et sterkt utviklingsmiljø med høy kompetanse i Amedias sentrale organisasjon. Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser og et godt arbeidsmiljø.

Du kan lese mer om hvordan det er å være ansatt i Amediaher.

Kontaktpersoner:

Spørsmål om stillingen kan rettes til styreleder Arne Reginiussen, tlf 952 45 385. Klubbleder er Preben Hunstad, han kan treffes på 416 99 256

Søknadsfrist 10. oktober 2022.

Søkstillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS