Stillingsannonse:

Kommunikasjon­s­rådgiver for SSB på Kongsvinger

Søknadsfrist: 22. mars

Om arbeidsgiver

Statistisk sentralbyrå - tall som fortellerStatistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for utvikling, utarbeiding og formidling av offisiell statistikk i Norge. Statistikk, forskning og analyse fra SSB bidrar til innsikt om samfunnsutviklingen, danner grunnlag for det offentlige ordskiftet og gir mulighet for informerte beslutninger.SSB er en kunnskapsorganisasjon med faglig utfordrende arbeidsoppgaver og gode utviklingsmuligheter. Vi har et stort kontaktnett, også internasjonalt. Vi har 830 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet. Kompetente og motiverte medarbeidere er avgjørende for at vi skal kunne nå målet om å være den fremste leverandøren av fakta om norske samfunnsforhold. 

Statistikk og forskning fra SSB er viktig for å beskrive det norske samfunnet. Vi sørger for at innbyggere i Norge kan debattere, planlegge og ta beslutninger på grunnlag av pålitelige tall. Kommunikasjonsavdelingen jobber både med ekstern og intern kommunikasjon. Vi forvalter, utvikler og produserer innhold til ssb.no, intranettet og sosiale medier.

Vi søker en engasjert og kreativ kommunikasjonsrådgiver, som blir del av et team som samarbeider tett med resten av SSB for å lage gode nyheter basert på statistikk og forskning, samt annet innhold rettet særlig mot allmennheten og media. Vi jobber også med å lage godt og relevant innhold til sosiale medier.Avdelingen og teamet har medarbeidere i Oslo og på Kongsvinger, som samarbeider tett på tvers av arbeidsstedene.Vi søker etter deg som akkurat er ferdig med utdanningen eller har noe arbeidserfaring etter studiene.Stillingen gir store muligheter for faglig utvikling, og du vil samarbeide tverrfaglig i avdelingen og i hele SSB. Dine nærmeste kollegaer er både i Oslo og på Kongsvinger, og du vil ha fast arbeidssted på Kongsvinger.I juni 2025 flytter SSB Kongsvinger til nye, flotte lokaler rett ved Kongsvinger stasjon.

Arbeidsoppgaver

  • Bistå i ulike kommunikasjonsoppgaver sammen med kollegaer i avdelingen
  • Bistå med informasjon til SSBs brukere
  • Produsere tekst, bilder og film til SSBs digital kanaler
  • Bidra til idéutvikling, planlegging og gjennomføring av fysiske og digitale kurs og arrangementer eksternt og internt

Kvalifikasjoner

  • Høyere relevant utdanning
  • Kunnskap om å skrive, ta bilder, gjøre opptak og redigere film til ulike digitale plattformer
  • Godt innblikk i digitale muligheter slik at du kan være med på å utvikle våre digitale løsninger
  • God skriftlig og muntlig framstillingsevne
  • Statistikkforståelse

Personlige egenskaper

  • Du er nysgjerrig og ønsker å utvikle deg innen kommunikasjonsfaget
  • Du jobber selvstendig, strukturert og med god framdrift i eget arbeid
  • Du er faglig oppdatert og interessert i ny kunnskap innen kommunikasjonsfaget, deriblant nye verktøy
  • Gode samarbeidsevner og kommunikasjonsferdigheter

Vi tilbyr

  • Fast ansettelse som førstekonsulent/rådgiver (1408/1434) i lønnsspenn fra kr 509 300 til kr 646 000 avhengig av kvalifikasjoner.
  • Aktive velferds- og idrettsforeninger, med idrettsaktiviteter som fotball, innebandy og løping.
  • Mulighet til én time trening i uken i arbeidstiden, med treningsrom i kontorlokalene.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse som betyr at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser.
  • For spørsmål om stillingen:

    Seksjonssjef Kathrine Remers Hanssen Tlf 92 64 80 97

    Søk på stillingen her

Verdt å merke seg før du søker: For at vi skal best mulig skal kunne vurdere din søknad, ber vi deg å registrere relevant dokumentasjon i den elektroniske søkeportalen (attester, vitnemål osv.) innen søknadsfristen. For kandidater som vi vurderer å ansette, kan vi utføre bakgrunnssjekk og kontroll av dokumentasjon.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker å bli unntatt. Vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

SSB skal være et godt sted å jobbe for alle, og vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å løse fremtidens oppgaver. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker på stillingen. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi inviterer minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppe til intervju. Dersom du har behov for særskilt tilrettelegging vil vi strekke oss langt for å imøtekomme ditt behov. Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe i SSB. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg derfor en omvendt referansesjekk. Dette innebærer at du får kontakte noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om jobben passer for deg.

Bli kjent med Statistisk sentralbyrå

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS