Frp-politiker Frode G. Hestnes er varaordfører i Re og fylkesutvalgsrepresentant. Foto: Lars Døvle Larssen

Frp-politiker ba fylkesordføreren sørge for at Gjengangeren får forklart hvordan politisk saksbehandling fungerer

Mener avisa misforstår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Avisene får skrive det de har lyst til å skrive. Men det jeg håper ordføreren kan ta initiativ til, er at vår kommunikasjonsavdeling kan gå i en dialog med redaktøren i Gjengangeren og prøve å få til en forståelse av hvordan politisk saksgang faktisk er, sa Frp-politiker Frode G. Hestnes i et fylkesutvalgsmøte i Vestfold.

Det melder Tønsbergs Blad (bak betalingsmur).

Hestnes er varaordfører i Re kommune og tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor.

Fikk støtte fra SV

I utvalgsmøtet viste han til flere eksempler der han mener Hortens lokalavis har misforstått eller feilaktig presentert hvordan saksgangen fungerer i politiske saker, blant annet i en sak der Hestnes mener at saksfremlegg fra rådmannen har blitt presentert som vedtak som allerede er ferdig fattet.

– Det står riktignok i saken, hvis dere leser den, at politikerne skal ta stilling til den, men det er altså ikke hele det etterlatte inntrykket. Jeg vet det er en krevende øvelse for vår kommunikasjonsavdeling å snakke med en avis om det, men jeg tror alle er tjent med at det som kommer ut om fylkespolitikken også er sånn noenlunde riktig, og at innbyggerne våre forstår at dette er det rådmannen tror hadde vært en lur idé, men det er politikerne som bestemmer, sa Hestnes ifølge Tønsbergs Blad.

Avisa skriver at Hestnes fikk støtte fra Horten-representant Nell Gaalaas-Hansen (SV), og at fylkesordfører Rune Hogsnes (H) lovet å ta saken videre, selv om han ikke selv sluttet seg til kritikken.

Redaktør: – Mulig å fortelle trolig utfall

Ansvarlig redaktør Audun Bårdseth i Gjengangeren skriver i en e-post til Tønsbergs Blad at han opplever at Hogsnes, Hestnes, Gaalaas-Hansen og han selv er enige om viktige demokratiske prinsipper som ytringsfrihet og pressefrihet.

«Vi deler også oppfatningen av hva som er forskjellen på forslag og vedtak», skriver Bårdseth.

Han legger til at avisen naturligvis skal rette opp feil som måtte forekomme, og videre:

«Uten å gå inn i detaljene vil jeg si at det ofte, på bakgrunn av sakspapirer og kunnskap om politiske prosesser, vil være mulig å fortelle folk hva som trolig blir utfallet av en sak. Det er ikke minst politikere selv opptatt av å fortelle. Og det er en viktig del av det journalistiske oppdraget», mener Bårdseth, som noterer seg at kritikken ikke berører faktiske feil, men presentasjon og publiseringstidspunkt.

Powered by Labrador CMS