Ansvarlig redaktør Gard Steiro kommenterer Frithjof Jacobsens avgang i VG i egen avis. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som kommentator i VG

Jacobsen har en relasjon til en politiker, skriver Steiro i egen avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag publiserte VG en kommentar fra ansvarlig redaktør Gard Steiro, der han forklarer hvorfor kommentator Frithjof Jacobsen har sagt opp avisa.

Det var Medier24 som tirsdag omtalte at Jacobsen slutta på dagen i VG.

«Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som kommentator i VG. Derfor valgte han selv å si opp sin stilling», skriver Steiro i kommentaren.

Han skriver videre at VG skylder leserne en forklaring på den brå avgangen. Ifølge Steiro informerte Jacobsen selv politisk redaktør Hanne Skartveit første nyttårsdag om at han hadde fått en nær relasjon til en politiker.

Steiro skriver ikke hvilken politiker det er snakk om, men Jacobsen sier selv i et intervju til Medier24 at han «er i ferd med å bli kjæreste» med Arbeiderpartiets stortingsrepresentant og sentralstyremedlem Jette Christensen.

Jette Christensen (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen/ NTB Scanpix

Gard Steiro skriver dette:

«Etter dette har han ikke skrevet kommentarer eller deltatt i podkasten Giæver & Joffen. Han siste tekst ble publisert 2. januar. Jacobsen og ledelsen i VG er enige om at relasjonen ikke er forenlig med hans virke som kommentator. Den 11. januar valgte Jacobsen selv å si opp sin stilling i VG. Han har hatt sin siste arbeidsdag hos oss.»

Steiro påpeker videre i kommentaren at det er gode grunner til at journalister ikke skal ha tette relasjoner til aktører som omtales, og at leserne ikke skal være i tvil om VGs uavhengighet eller habilitet.

Han skriver at det som har skjedd er et brudd på deres kontrakt med leserne, noe de er lei seg for.

I sitt intervju spør Medier24 om Jacobsen tror dette vil påvirke tilliten til VGs kommentarjournalistikk.

– Jeg håper ikke det. Jeg synes ikke det er noen grunn til det heller. Jeg skriver ikke kommentarer i VG lenger, jeg har tatt konsekvensen. Jeg sa fra så fort jeg skjønte at jeg ville komme i den situasjonen. Jeg håper og tror at mine kommentarer og analyser om ting som er skrevet oppleves som helt frie og ubundet, svarer han til Medier24.

Frithjof Jacobsen (t.v) her sammen med Anders Giæver da de mottok pris fra Oslo redaktørforening i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
Powered by Labrador CMS