En tidligere rådgiver for statsminister Joseph Muscat på Malta ble lørdag avhørt igjen om forbindelsen til en mann involvert i drapet på en journalist på øya.

Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist

Etterforsker drap på Malta.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En tidligere rådgiver for statsminister Joseph Muscat på Malta ble lørdag avhørt igjen om forbindelsen til en mann involvert i drapet på en journalist på øya.

Mellommannen Melvin Theuma har tilstått at han etter å ha gått med på å arrangere drapet på journalisten Daphne Caruana Galizia i 2017, fikk en invitasjon til Statsministerens kontor. Der møtte han den nå nylig avgåtte stabssjefen for statsminister Joseph Muscat, Keith Schembri, som ga ham en jobb som departementets sjåfør.

Schembri gikk for to uker av som statsministerens stabssjef etter at han var blitt koblet til drapet. Lørdag ble han innkalt til nytt avhør hvor han ble spurt ut om Theumas forklaring.

I et rettslig avhør forklarte Theuma at han aldri møtte til jobben som sjåfør, men likevel mottok lønn fram til Muscat og hans regjering ble gjenvalgt i 2017.

Caruana Galizia ble drept av en bilbombe utenfor sitt hjem i oktober 2017. Hun var kjent for sin gravende journalistikk om økonomisk kriminalitet blant høyt plasserte maltesere. Hun drev en populær blogg der hun anklaget flere navngitte regjeringsmedlemmer for korrupsjon.

Forretningsmannen Yorgen Fenech er av mellommannen utpekt som hjernen bak drapet på journalisten, men i et håndskrevet brev før han ble pågrepet nevner Theuma både Fenech og Schembri som medsammensvorne.

Schembri har konsekvent nektet for å ha gjort noe galt. Han ble pågrepet for to uker siden på mistanke for å ha hatt befatning med saken, men ble løslatt uten at en siktelse var blitt tatt ut.

Powered by Labrador CMS