Kulturminister Trine Skei Grande holder åpningstalen under Dagbladets 150-årsfeiring i Oslo lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Tusen takk for at du har gledet, opplyst, provosert og formidlet i 150 år

Dagbladet (150) hyllet av kulturministeren.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Tusen takk for at du har gledet, opplyst, provosert og formidlet i 150 år, sa kulturminister Trine Skei Grande (V) under Dagbladets jubileumsfeiring.

Jubileet ble feiret på Sentralen i Oslo lørdag.

– Gratulerer med dagen! Gratulerer til en av de mest kreative og nyskapende 150-åringene jeg kjenner, sa kulturministeren.

– Den beste journalistikken er den som avdekker maktstrukturer, som stiller spørsmål på vegne av de stemmeløse, som taler den minste manns sak. Rokker vi ved det, så rokker vi ved selve grunnvollen i demokratiet vårt, sa Grande.

Ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord. Foto: NTB scanpix
Nyhetsredaktør Frode Hansen. Foto: NTB scanpix

– Grunnvollen i demokratiet er tillit mellom mennesker. Tillit bygges aldri ovenfra og ned, den bygges nedenfra og opp. Og det er det som Dagbladet har vært i 150 år, og det er et ansvar som Dagbladet har vært seg bevisst i 150 år.

Hun betegnet det som litt «meant to be» at det er nettopp Venstre-lederen som er kulturminister det året Dagbladet jubilerer. Grande trakk fram at avisa en periode hadde en egen plass under Venstres gruppemøter på Stortinget.M

– Innimellom lurer jeg på om det kanskje hadde vært lurt å innføre det igjen, sa Grande – til latter fra salen.

Under jubileumsfeiringen intervjuet redaktør Alexandra Beverfjord de tidligere redaktørene John Arne Markussen, John Olav Egeland, Bjørn Simensen, Harald Stanghelle og Thor Gjermund Eriksen.

Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord intervjuer de tidligere redaktørene John Olav Egeland (til venstre), John Arne Markussen, Bjørn Simensen, Harald Stanghelle og Thor Gjermund Eriksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Powered by Labrador CMS